Rīgas svētki klāt. Pasākumu ceļvedis mūsu gaumē

Jau piektdien, 15.augustā, Rīgā sāksies plaša svētku programma. Pasākumu dažādās Rīgas vietās ir ļoti, ļoti daudz, katram atliek izvēlēties sev vispiemērotāko. Piedāvājam pasākumu ceļvedi portāla mammamuntetiem.lv gaumē jeb tos pasākumus, kurus, mūsuprāt, noteikti vajadzētu apmeklēt.

Pasākumu pilsētā trijās dienās būs ļoti daudz - ap 1000, tāpēc kārtīgi jāizdomā, ko apmeklēt.

FOTO: Shutterstock.com

Pasākumu pilsētā trijās dienās būs ļoti daudz - ap 1000, tāpēc kārtīgi jāizdomā, ko apmeklēt.

 


Sestdien, 16. augustā, Vērmanes dārzā
bērnus aicina piedalīties radošajās darbnīcās un atrakcijās, vērot Nīderlandes ielu teātra trupas uzstāšanos, skatīties izrādi par Sīpoliņa piedzīvojumiem un klausīties koncertuzvedumu „Skaitļu pasaule”. Šeit varēs iepazīt dažādas Rīgas apkaimes - būs iespēja darboties ar Čiekurkalna čiekuriem, mākslas darbos pārvērst Pļavnieku pļavas un Purvciema purvu, mēroties veiklībā un spēkos Spīķeros.

Bērni gaidīti „Zināšanu pagalmā”, kur Latvijas Universitātes zinātnieku un studentu vadībā notiks ķīmijas eksperimentu paraugdemonstrējumi, matemātiskas rotaļas, prāta spēles, fizikas likumu izzināšana, medicīnas „brīnumi” un robotu cīņas. „Maizes ielā” varēs iepazīt maizes cepšanas procesu un degustēt maizīti, savukārt „Grāmatu ielā” notiks vairāku jaunu grāmatu atvēršana, tikšanās ar grāmatu autoriem, konkursi un viktorīnas.

11. novembra krastmalā sestdienas, 16. augusta, programmu iesāks retro automašīnas un motociklistu šovi, bet pēcpusdienā pāri Rīgas jumtiem vējš nesīs burvju mākslinieku Daces un Enriko Pecolli radītos milzu ziepju burbuļus, bet vakarā šeit skanēs mūzika dažādām gaumēm — no etno un folkmetāla līdz džezam. Programmas nagla — oriģinālais akrobātu teātris "Strange Fruits" no Austrālijas — kā sapnī pacelsies debesīs, lai dejotu virs skatītāju galvām.

16.augustā Bastejkalna pakājē notiks “Kanāla Regate 2014. Rīgas Brīvostas kauss”, kura ietvaros ģimeņu organizācijas Mammamuntetiem.lv Bērnu universitāte piedāvā bērniem dažādas radošas aktivitātes. Nāc un piedalies!

Svētdien, 17. augustā, bērni kopā ar draugiem, vecākiem un vecvecākiem aicināti piedalīties pasākumā „Rīga laiku lokos”, kas risināsies Lucavsalas aktīvās atpūtas zonā. Tajā varēs rotaļāties, fotografēties, iejusties kinoaktieru lomās un pasaku tēlos, izmēģināt savas prasmes loka šaušanā, kā arī iepazīt Rīgas dzelzceļa, kuģniecības un medicīnas vēsturi. Savu sportisko meistarību būs iespēja pārbaudīt basketbola, florbola, boulinga spēlēs un automodeļu sacensībās.

Šajā pašā dienā bērniem par pārsteigumu Vērmanes dārzs pārtaps par leļļu parku, kurā varēs paviesoties leļļu pasaulē — uzzināt, kā top izrādes Latvijas Leļļu teātra izziņas teltī, piedalīties pasaku iestudēšanā „Pasaku mājā”, iepazīt leļļu kino „Animācijas brigādes” darbnīcā, kā arī pašiem piedalīties leļļu veidošanas radošajās darbnīcās. Līdztekus Liepājas Leļļu teātra aktieru atveidotie pasaku tēli aicinās doties spēlēs un rotaļās.

Svētdien, 17. augustā,  Rīgas svētki noslēgsies 11. novembra krastmalā ar pasākumu „Tilts uz bērnību”, kas būs veltīts ģimenei. Tajā tiks izspēlēti bērnu un pieaugušo kopīgi veidotie sapņu un mīlestības tilti par ģimenēm, prieku un brīnumiem. Visas dienas garumā no plkst. 12.00 līdz 18.00 darbosies radošās, sportiskās, tehniskās, izzinošās tematiskās darbnīcas un atrakcijas ar bērnu līdzdarbošanos. Būs koncertuzvedums ar pazīstamu mūziķu un bērnu muzikālo grupu piedalīšanos, izrāde „Sprīdītis”, Austrālijas akrobātu trupas „Strange fruit” uzstāšanās, kurā apvienoti akrobātikas, teātra, dejas un cirka elementi. Krastmalas apmeklētājus priecēs arī koncertprogramma „Re, kur es!”, muzikāla izrāde par Nezinīša piedzīvojumiem, dejotāju priekšnesumi tautas un sporta dejās, un bērnu iecienītā un tradicionālā muzikālā programma „Brīnumskapis”.

Svētku dienās bērni gaidīti arī Farmācijas muzejā uz kultūrizglītojošu ekskursiju, Konventa sētā pie Porcelāna muzeja uz suvenīru, rotaslietu veidošanas darbnīcām, Kalnciema kvartālā, festivālā „Dari pats”, kā arī tradicionālajā Seno spēkratu salidojumā, „Notikumu karuselī” Ķengaraga promenādē, starptautiskajās suņu adžiliti – šķēršļu pārvarēšanas sacensībās, un, protams, uz svētku uguņošanu.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv.

Aktuālajām ziņām svētku dienās varēs sekot līdzi pilsētā izvietotajās informatīvajās teltīs, interneta vietnē www.kultura.riga.lv un sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki.

„Rīgas svētku 2014” organizatori sadarbībā ar Latvijā lielāko uzziņu portālu www.1188.lv ir izveidojuši interaktīvu karti, kurā atzīmētas visas svētku pasākumu norises vietas un sniegta īsa anotācija par katra pasākuma saturu.

 

Reklāma
Reklāma

Kartē ir atrodama arī informācija par gaidāmajiem laika apstākļiem svētku laikā, vietām pilsētā, kurās būs pieejams bezvadu internets, tuvākajiem bankomātiem, degvielas uzpildes stacijām u.c.

 

Interaktīvā karte pieejama šeit: http://www.rigassvetki.lv/2014/page/lv/Svetku-karte/

 

Svētku dienās, 16. un 17. augustā,pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.