Kultūras vasarnīcā šonedēļ plašs pasākumu piedāvājums

Radoši informatīvajā telpā "Esplanāde 2014" arī šonedēļ gaidāms plašs dažādu pasākumu piedāvājums. Turklāt visas aktivitātes šeit pieejamas bez maksas. Nāc un baudi! Piedāvājam iepazīties ar pilnu šīs nedēļa pasākumu programmu. 

Arī mammamuntettiem.lv iesaistās kultūras pasākumu programma bagātināšanā, ik svētdienu organizējot bērniem dažādas radošās darbnīcas.ī

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī mammamuntettiem.lv iesaistās kultūras pasākumu programma bagātināšanā, ik svētdienu organizējot bērniem dažādas radošās darbnīcas.ī

 

Pirmdiena, 29.jūlijs

18:00 - 19:00 Kundalīnī jogas stunda

Iespēja atslēgties no ikdienas problēmām un iepazīt jogu ar studijas „Urban Yoga” pasniedzēju Sanitu Rībenu. Tiek aicināts pievienoties ikviens interesents līdzi ņemot vingrošanas paklājiņu. Nodarbība bez maksas.

19:00 - 20:00  Argentīnas tango stunda

Argentīnas tango dejas nodarbību vadīs Gunta Folkmane un Aigars Strežs. Dejas mācība bez maksas.

Otrdiena, 30.jūlijs  

19:00 - 20:00  Indiešu dejas Bharatnatyam stunda

Indiešu dejas Bharatnatyam nodarbību vadīs Larisa Podskočaja, no deju studijas "Bharata".

Trešdiena, 31.jūlijs

18:00 - 20:00  Pagalmu sakopšanas trešdiena

Lielās Talkas Pagalmu sakopšanas kustība aicina ikvienu nākt, jautāt, domāt, fantazēt un praktiski mēģināt risināt daudzdzīvokļu namu pagalmu sakopšanas un labiekārtošanas problēmas, un aplūkot piemērus, kas jau četru gadu laikā izdevies tiem pagalmu iedzīvotājiem, kas piedalījušies Lielās Talkas Pagalmu konkursā.

Ikviens interesents vakara gaitā kopā ar vides ekspertiem un dažādu nozaru speciālistiem varēs piedalīties diskusijā par to, kā praktiski uzlabot degradēto daudzdzīvokļu namu pagalmu vidi. Tiks demonstrēti aizraujoši foto un videomateriāli par Rīgas pagalmiem pirms un pēc talkas. Ģimenes ar bērniem varēs piedalīties radošā pagalmu atpūtas elementu meistardarbnīcā, zīmējot, griežot, līmējot un kopā ar jaunajiem arhitektiem un māksliniekiem veidojot savus sapņu pagalmu maketus.

 

Trešdienas vakarā - "Lattelecom" kinovakars. Fransuā Ozona filma "Mājā"

2012.gada franču režisora Fransuā Ozona (Francois Ozon) drāma "Mājā". Lomās: Fabriss Lučini (Fabrice Luchini), Kristīne Skota Tomasa (Kristin Scott Thomas), Emanuēla Seņjē (Emmanuelle Seigner). Režisora Fransuā Ozona ("8 sievietes", "5x2", "Sieva uz pilnu slodzi" u.c.),  jauno filmu "Mājā" kino kritiķi ir nodēvējuši par vienu no Ozona labākajiem darbiem.

Pirms filmas ievadvārdus teiks kinokritiķe Daira Āboliņa. Filma ir franču valodā ar subtitriem latviešu valodā. Ieeja bez maksas. Lattelecom filmu vakari radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 norisinās katru trešdienu.

Ceturtdiena, 1.augusts

14:00 - 16:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas un "Rīga 2014" projekta "Grāmata 1514 - 2014" prezentācija

Tiks prezentēta gaidāmā izstāde "Grāmata 1514 - 2014", kas būs viens no centrālajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikumiem un 2014.gadā būs skatāma Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Izstāde būs veltīta drukātās grāmatas pēdējai 500-gadei un grāmatas saturam 21.gadsimtā. Izstāde "Grāmata 1514 - 2014" stāstīs par laiku pirms pieciem simtiem gadu, kad gluži kā pašlaik notiek radikālas izmaiņas grāmatu formā un lasīšanas paradumos.

18.00–19.00  Īru dejas stunda

Pasniegs Rūta Kapustaite no Īru deju studijas "Ceili Rue". Ieeja bez maksas.

Piektdiena, 2.augusts

Reklāma
Reklāma

19:00 - 23:00 Jazz - funk ansambļa "Very cool people" koncerts piektdienu koncertsērijas ietvaros. Uzstāsies šobrīd labākā pašmāju jazz/funk grupa "Very Cool People". Pasākumu vadīs un kā funk DJ spēlēs kultūras portāla "riga2014.org' galvenais redaktors Kaspars Zaviļeiskis. Ieeja bez maksas.

Sestdiena, 3.augusts

15:00 - 17:00 "S!gulda aizrauj!" diskusija par tēmu "Videi draudzīga rīcība"

Diskusija būs par labās prakses piemēriem pasākumu organizēšanā, kas veicina pasākumu ietekmes uz vidi samazināšanu. Paralēli diskusijai Latvijas Zaļais Punkts piedāvas interaktīvu spēli Zaļā Punkta Distance, kas mudina cilvēkus ikdienā saimniekot videi draudzīgi un sniedz informāciju un zināšanas par zaļu dzīvesveidu. Diskusijas mērķis ir vērst uzmanību uz ilgtspējīgu un videi draudzīgu pasākumu organizēšanu, un pārrunāt konkrētus labās prakses piemērus, kas šo ietekmi samazina. Ieeja bez maksas.

18.00–19.00 "Tribal Fusion" vēderdejas

Pasniegs Natālija Krjukova. Ieeja bez maksas.

21:00 - 23:00  Latvijas filmu vakars. Spēlfilma "Ābols upē"

Sadarbībā ar Nacionālo Kino centru tiks demonstrēta Latvijas kultūras kanonā iekļautā režisora Aivara Freimaņa 1974.gada spēlfilma "Ābols upē". Lomās: Akvelīna Līvmane, Ivars Kalniņš

Latvijas filmu vakari radoši informatīvajā telpā "Esplanāde 2014" norisinās katru sestdienu. Ieeja bez maksas.

Svētdiena, 4.augusts

Ģimenes diena

12:00 - 13:00  Animācijas filmas bērniem

Ieeja bez maksas.

13:00 - 17:00  Lielā gleznošana mazajiem

Gleznosim, zīmēsim ar ogli, ar krītiem radīsim raibus darbus uz asfalta. Un brīvbrīžos lēksim "Klasītes”. Ieeja bez maksas.

17.00 - 19.00  Improvizācijas teātris "Stars' Well"

Izpildot dažādus vingrinājumus Gunta Tropa vadībā, ikviens varēs iemācīties pamatus runas mākslā, kā arī brīvi justies uz skatuves.

"Rīga 2014" pilotprojekti pilsētā:

Visu nedēļu un līdz 2013.gada 1.oktobrim projekts "Es būšu muzejā"

"Rīga 2014" notikuma "Es būšu muzejā" laikā apmeklētājiem no jauna ir atvērta Latvijas Naivās mākslas muzeja pamatekspozīcija. AB dambī izvietotajā muzejā prezentēti darbi no dažādām pasaules valstīm. Muzeja aktivitātēs iesaistīti gan mākslas jomas profesionāļi un mākslinieki, gan iedzīvotāji un pilsētas viesi, tādējāditurpinot Naivās mākslas muzeja iesākto darbību, veidojot muzeju kā apmeklētājiem tuvu un atvērtu mākslas telpu.

Vieta:Peldošā galerija "Noass" un "Betanovuss"

"Rīga 2014" partnerpilsētā Siguldā

No 2.augusta līdz 4.augustam Siguldas pilsdrupu estrādē notiks Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki, kuros uzstāsies pasaulslaveni un atzinību guvuši mākslinieki. Papildu informācija: www.sigulda.lv

Nākamgad Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki notiks Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas īstenošanas gaitā, piedāvājot īpaši izcilus pasaules un pašmāju labākos solistus, diriģentus, orķestrus un korus.

Plašāka informācija par visiem pasākumiem pieejama kultūras portālā www.riga2014.org