Ģimenēm draudzīgo atpūtas vietu TOP 3 + jaunu ceļojumu galamērķu saraksts

Sākoties vasarai, ģimenes portāls mammamuntetiem.lv sadarbībā ar Labklājības ministriju veica aptauju, kuras atpūtas vietas Latvijā iedzīvotāji uzskata par visdraudzīgākajām ģimenēm. 

Tērvetnieki var patiesi lepoties - iedzīvotāji uzskata, ka Tērvetes dabas parks ir ģimenei draudzīgākā atpūtas vieta Latvijā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tērvetnieki var patiesi lepoties - iedzīvotāji uzskata, ka Tērvetes dabas parks ir ģimenei draudzīgākā atpūtas vieta Latvijā.

Ģimenēm draudzīgo atpūtas vietu TOP 3

1. Tērvetes dabas parks

2. Ventspils pilsēta

3. Rīgas zoodārzs

 

Runājot par pirmās vietas ieguvēju - Tērvetes dabas parku - ar vienu dienu tur varētu būt par maz, lai piedzīvotu un redzētu visu, ko piedāvājam gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem. Takas un taciņas, kas caurvij parka teritoriju, izvedīs jūs īstā piedzīvojumā pasaku valstībā gan kājām ejot, gan braucot ar velosipēdu. Pa takām ērti var pārvietoties arī ar bērnu ratiņiem. Nav jāsatraucas arī, ja kājas sagurušas no staigāšanas, jo pa īpaši izveidotu maršrutu kursē Pasaku bānītis.

 

 

Skaties video!

Reklāma
Reklāma

 

Ar visu balsotāju ieteiktajām ģimenei draudzīgajām atpūtas vietām iespējams iepazīties šajā sarakstā www.lm.gov.lv.

 

Aptauja atklāj, ka par ģimenēm ar bērniem draudzīgām vietām balsotāji lielākoties uzskata tās vietas, kur laiku var pavadīt brīvā dabā. 108 balsotāji norādījuši konkrētas vietas, bet vēl 58 cilvēki atbildējuši, ka labi atpūsties ģimene ar bērniem var pie dabas, laukos, parkos, kempingos. Tādēļ par ģimenēm draudzīgām vietām aptaujā minētas daudzas viesu mājas, atpūtas kompleksi un zemnieku saimniecības.

 

Atzinīgi vērtēti arī muzeji, kuros var uzturēties svaigā gaisā – gan Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, gan Daugavas muzejs Doles salā, gan Minhauzena muzejs, gan Turaidas muzejrezervāts, gan Cēsu pils muzejs, gan Aglonas maizes muzejs. Populāras atpūtas vietas ģimenēm ar bērniem ir arī dažādas ēdināšanas vietas, kurās ir rotaļu laukumi vai rotaļu istabas.

 

Tāpat par ģimenēm ar bērniem draudzīgām cilvēki uzskata arī vairākas Latvijas pilsētas. Respondenti norādījuši, ka viņus priecē iespēja „vienkārši pastaigāties” tādās pilsētās kā Rīga, Ventspils, Liepāja, Jūrmala, Cēsis, Sigulda.

 

Kopumā aptaujā, kas bija publicēta portālā „mammamuntetiem.lv”, par ģimenēm draudzīgajām atpūtas vietām nobalsojuši 620 cilvēki. Aktīvākie balsotāji ir no Rīgas un Pierīgas – 38%. Seko Kurzeme ar 22%, Vidzeme ar 21%, Zemgale ar 13%. Mazākā balsotāju aktivitāte bijusi Latgales reģionā – tikai 6% no kopējā respondentu skaita.