1. decembrī ejam uz sniegavīru salidojumu!

1. decembrī plkst. 16.00 Vēsturiskajā tirgus laukumā atklās trešo Dobeles sniegavīru saietu un novada lielo Ziemassvētku egli. Sniegavīri priecēs mazus un lielus dobelniekus un viesus visas ziemas garumā. 

Sniegavīru saietā šogad būs apskatāmi 40 sniegavīri - bruņinieki, dzejnieki, karaļpāris un citi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sniegavīru saietā šogad būs apskatāmi 40 sniegavīri - bruņinieki, dzejnieki, karaļpāris un citi.

 

Saieta atklāšanas dienā tirgus laukumā no pulksten 12.00 līdz 17.00 darbosies Ziemassvētku tirdziņš. No pulksten 16.00 „Pasaku nama” radošā grupa rūpēsies par jautrām rotaļām un atrakcijām. Bērnus un viņu vecākus apciemot ieradīsies Ziemassvētku vecītis.

 

Blakus jau pazīstamiem un iemīļotiem tēliem, šogad piepulcējušies jauni, kas ir vēl raženāki – 5 metrus augsti. Viņu vidū karaļpāris, bruņinieks, tēlnieks, dzejnieks, gleznotājs un citi, kopā ap 40 sniegavīru. 

Sniegavīrus veidojuši mākslinieki Agnese Rudzīte - Kirillova, Inta un Jānis Bergi un vācu tēlnieks Markus Murovskis.

Tos veidojuši mākslinieki Agnese Rudzīte - Kirillova, Inta un Jānis Bergi un vācu tēlnieks Markus Murovskis. Radošo komandu organizēja un tapšanas brīnumu uzraudzīja pašvaldības arhitekts Jānis Kukša.

Reklāma
Reklāma

 

Sniegavīrs ir spilgtākais un atpazīstamākais ziemas prieku tēls. Tā šķelmīgais ogļu melnais smaids zem burkāna (parafīna) snīpja vēsta par to, cik draiska, jautra, koša un neaizmirstama spēj būt ziema. Tādēļ lūgums Dobeles novada iedzīvotājiem un viesiem - saaudzējiet radīto brīnumu!

 

Informāciju sagatavoja: Agnese Liepa, Dobeles novada pašvaldība