Notiks pirmais "Burkānu Festivāls". Piedalies!

24. un 25. septembrī Miķeļdienas gadatirgus laikā Rātslaukumā notiks pirmais BURKĀNU FESTIVĀLS.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Miķeļdiena, jeb ražas svētki ir rudens saulgrieži, kad diena kļūst tikpat gara cik nakts un iestājas astronomiskais rudens. Ražas svētkos visai labībai jābūt nopļautai un savestai zem jumta. Pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja apskatīt „Trušu Pilsētiņu” un ieraudzīt interesantas skulptūras, kuras veidotas no Latvijā audzētiem burkāniem.


Jau no plkst.: 10.00 rītā rātslaukumā skanēs dziesmas, truši rosīsies savā pilsētiņā, Burkānu bodē varēs nobaudīt sklandraušus un burkānu zupu, divi jautri draugi –BURKĀNS un TRUSIS aicinās bērnus piedalīties rotaļās, konkursos un uzzināt daudz ko jaunu par BURKĀNIEM. Rātslaukumā darbosies piepūšamās atrakcijas. Tiks svinēta Latvijā ražotu dārzeņu garša, smarža, veselīgs un radošs dzīvesveids. „Burkānu Festivāls” ir iespēja demonstrēt Rīgas viesiem – esam radoši un viesmīlīgi, Latvijā ražotie dārzeņi ir visgaršīgākie pasaulē!
„Burkānu Festivāls” ir FANTĀZIJAS SVĒTKI – pasākuma apmeklētājiem radošajās darbnīcās „BURKĀNU PIETURĀ” būs iespēja pašiem radīt un veidot ko interesantu no Latvijas dārzeņiem, bērniem būs iespēja izmēģināt sevi un savas iemaņas mini skulptūru radīšanā. Par labāko mini skulptūru SIA „Rīgas nami” pasniegs dāvanu radošākajam un interesantākajam mini skulptūras autoram.

Reklāma
Reklāma


Grupa „Oranžās Brīvdienas” aizsāks festivāla muzikālo programmu, kurā iekļauta vairāku bērnu grupu uzstāšanās – dziedās „Momo”, „Knīpas un Knauķi”, „Palāsītes” un „Poppy”.
Festivāla laikā tiks pasniegtas vairākas balvas, par labāko „Burkānu pasaku” SIA „Ezerklauliņi” kopā ar radio SWH pasniegs vienu tonnu burkānu pašam radošākajam burkānu pasakas autoram, kā arī noslēgsies A/S „Lauku Avīzes” foto-konkurss „Radošais burkāns”.
Festivālu organizē SIA „Rīgas Nami”, sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienību, SIA „Ezerkauliņi”. Festivālu atbalsta A/S „Latvijas Avīze”, „Live Riga”, Biznesa augstskola Turība, Radio SWH, SWH+, LNT.


Vairāk informācijas: www.melngalvjunams.lv