Sezonas pēdējā izrāde "Tētis" — 18. maijā kinoteātrī "Rīga". Nenokavē!

18. maijā kinoteātra Rīga Jaunajā zālē uzstāsies Ainārs Ančevskis, lai skatītājiem izstāstītu sirsnīgo un smieklīgo stāstu par tēva būtību.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Komēdija — izrāde Tētis asprātīgā un sirsnīgā veidā stāsta par vīrieša filozofiju, attiecībām un jūtām dzīves posmā, kad viņš gatavojas kļūt un kļūst par tēvu.

Izrādes iecere ir atsvaidzināt zināšanas par vīrieša lomas būtību mūsdienu sabiedrībā. Tēva loma daudziem šodien šķiet gan baisa, gan komiska. Liekas, ka tu piedzīvosi pusmūža krīzi katru reizi, kad kopā ar savu dēlu apmeklēsi rotaļlietu veikalu...

Izrādes radošā komanda — režisors Juris Rijnieks un abi tēta lomas atveidotāji aktieri Ainārs Ančevskis un Jānis Jarāns gatavojot izrādi, tai nepieciešamos video materiālus filmēja vairākās Rīgas vietās, sākot ar Rīgas dzemdību namu un lielveikaliem un beidzot ar boulinga un biljarda zāli, kā arī pikošanos vienā no Rīgas centra parkiem. Paralēli aktieri regulāri trenējās autiņu mainīšanā un apguva pareizas elpošanas tehniku dzemdību laikā.

Pārmaiņu process, kad vīrietis kļūst par tēvu, runājot izrādes varoņa vārdiem, sākas apmēram tā: „Pirms mēs ar sievu kļuvām par vecākiem, mēs dzīvojām bez raizēm. Mums bija klusie brīži. Cienīgie brīži. Mēs gājām uz kino. Uz teātri. Lasījām grāmatas. Bez bildītēm. Atceries? Runājām par pasauli un kosmosu. Mums bija ļoti intelektuālas sarunas... un pēkšņi kādā ziemas dienā mana sieva iegrūž man ģīmī baltu plastmasas kociņu, un dzīve pēkšņi pagriežas par 360 grādiem”.

Izrādes veidotāji vēlas aicināt visus reproduktīvi aktīvos cilvēkus nodoties īstiem nemirstības nodrošināšanas aktiem un iedrošināt pārvarēt brīžus, kas traucē saņemties un izjust lepnumu par mazu, mīļu radībiņu un tuklajiem vaidziņiem, kuriem tā vien gribas uzspiest kārtīgu buču.

Vairāk par izrādi: www.izradetetis.lv

Reklāma
Reklāma