No 6.aprīļa Dabas muzejā skatāma jauna izstāde

Latvijas Dabas muzejā no 6. līdz 17. aprīlim būs aplūkojama, sadarbībā ar SIA NaMana organizētā, izstāde Putnu dārzs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pavasara vēsmas Dabas muzejā ienes ne tikai putnu dienām veltītie pasākumi, bet arī dekoratīvo putnu izstāde. Šogad izstādē būs aplūkojami dažādu sugu un šķirņu istabas putni: kanārijputniņi, amadīnas jeb punduržubītes, paipalas, diennakti veci to cālēni, papagaiļi, baloži, dekoratīvās vistiņas u.c.

 

Dažādu šķirņu papagaiļi priecēs apmeklētājus ar dzīvespriecīgo čalošanu. Šie putni ir izteikti rosīgi un atjautīgi, tiem piemīt pārsteidzošs intelekts un spēja apbrīnojami precīzi atdarināt skaņas. Apmeklētāji varēs novērtēt pašu mazāko un, audzētāju skatījumā, skaistāko no paipalām – Ķīnas paipalu – un zīda pundurvistiņu, kas ir īpaša ar melno ādas krāsu un garām, šaurām, zīdainām spalvām. Savukārt dzeltencekula kakadu Petito ar sveicienu apveltīs ikvienu izstādes apmeklētāju. 

 

Savus mīluļus no Eiropā lielākās paipalu kolekcijas demonstrēs kolekcionārs un Latvijā vienīgais starptautiskais dekoratīvo putnu eksperts - tiesnesis Jurijs Dmitrijevs. Otro gadu izstādē ar savu kolekciju piedalīsies arī putnu audzētāja, Latvijā pirmās mājas dziedātāju un dekoratīvo putnu audzētavas „Putnu impērija” īpašniece Jeļena Kustova.

 

Reklāma
Reklāma

Speciālisti labprāt konsultēs izstādes apmeklētājus par istabas putnu audzēšanu.

 

Izstādes atklāšana 6. aprīlī plkst. 12:00 otrā stāva izstāžu zālē. 

Visi ir laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!