Ērmi, zīles un kafija... Pasākumu TOP 6 nedēļas nogalei

Helovīna noskaņās sagaidāmā nedēļas nogale no 29. līdz 31. oktobrim var būt par pamatu daudzām raibām noskaņām laika pavadīšanai ar ģimeni – ne tikai izdobtu ķirbju gaismā...

Sestdien Kandavā notiks pirmie Kafijas un Tējas svētki.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sestdien Kandavā notiks pirmie Kafijas un Tējas svētki.

Trakais ceļojums mošķu un ērmu pasaulē – Arēnā Rīga
Jau pusgadu iepriekš izsludinātais jautrākais rudens pasākums Trakais ceļojums mošķu un ērmu pasaulē jeb 4.piedzīvojumu festivāls daudziem mazākiem un lielākiem bērniem ir tiešām ilgi gaidīta diena, kad 31. oktobrī (svētdien) Arēnā Rīga uz nebēdu varēs jautroties piepūšamajās atrakcijās, iziet milzu labirintus, piedalīties radošās darbnīcās, klausīties spoku stāstus un izdauzīties pēc sirds patikas. Turpat viesosies arī Grāmatu Karuselis, kas aicinās mazos piedzīvojumu meklētājus klausīties mošķīgas pasakas un ērmīgus stāstus no pazīstamām, piemirstām un pavisam nezināmām grāmatām. Grāmatu Karuselis iesēdinās mazos Lielajā Grāmatu Panorāmas ritenī, lai ierauga, saklausa, priecājas un smejas kopā ar pasaku tēliem, par kuru piedzīvojumiem pastāstīs dažādi pasaku stāstnieki. Bērnu plūsma kopā ar vecākiem tiek organizēta pa laikiem, līdz ar to biļešu iegāde iespējama, ņemot vērā savu dienas ritmu pēc pulksteņa pārgriešanas. Šis ir tas gadījums, kad iepriekš iegādāta biļete var nest ietaupījumu, jo pasākuma dienā ieejas cena būs Ls 6, taču pagaidām pastāv iespēja pa trim, četriem vai pieciem iegūt ģimenes biļetēm izdevīgāku cenu. Lai vai kā svētdien jau no plkst. 10:00 Arēna Rīga būs pārtapusi par bērnu jautrības pilsētu.
Vairāk lasi: www.festivals.lv


Cēsīs – zīmēšanas konkurss mazajiem skolēniem
Pēdējās dienas skolēnu brīvdienām var izmantot, dodoties uz Cēsīm – ar mērķi piedalīties zīmēšanas darbnīcā – konkursā, kas ar tēmu Mana Latvija 7 līdz 12 gadus veciem bērniem notiks Cēsu Jaunajā pilī. No trešdienas līdz pat piektdienai kāds no vēstures speciālistiem - Astrīda Burbicka (Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Rīga), Valdis Kuzmins (Kara muzejs, Rīga) un Gundars Kalniņš (Cēsu Vēstures un mākslas muzejs) – sāks nodarbību ar stāstiem par Latvijas vēsturi un dažādiem simboliem, raisot bērnu fantāziju un palīdzot rast virzienu radošajām izpausmēm. Zīmēšanas nodarbības vadīs NicePlace māksliniece Zane Ernštreite
Bērnus, kuri vēlas piedalīties zīmēšanas darbnīcā-konkursā, lūgums pieteikt vecākiem Cēsu Tūrisma informācija centrā (Pils laukums 9) līdz 26.oktobrim. Zvanot pa tālruni 28318318 vai, ierodoties uz nodarbību, līdzi ņemt vecāku parakstītu nolikumu, kas atrodams Cēsu mājas lapā www.cesis.lv. Cēsu Tūrisma informācijas centrā bērnus vecāki var pieteikt arī ierodoties personīgi.
Vairāk lasi: www.niceplace.lv


Latvijas Dabas muzejā – jānes trīs riekšavas zīļu!
Vecākiem, kas izzinoši mazajiem skolnieciņiem grib izrādīt Latvijas Dabas muzeju, šī nedēļas nogale ir pašā laikā, jo no 27.10 līdz 31.10. Latvijas Dabas muzejs organizē rudens brīvdienu akciju, kad, atnesot trīs riekšavas parastā ozola zīļu, var saņemt 50% atlaidi muzeja ekspozīciju apskatei.
Vairāk lasi: www.dabasmuzejs.gov.lv


Kandavā – pirmie Kafijas un tējas svētki
Sestdien Kandavā notiks pirmie Kafijas un Tējas svētki, kad Kandavas novada muzejs pārvērtīsies par Kafijas namu ar kafijas ražošanu, pagatavošanu un lietošanas saistītiem pasākumiem degustācijām, prezentācijām, vārīšanu, malšanu, zīlēšanu kafijas biezumos, kafijas krūzīšu izstādi, karalisko kafijas pauzi ar princešu parādi u.c.
Kandavas kultūras nams pārtaps par Tējas namu, kurā varēs baudīt tēju krievu bufetē, austrumu harēmā, latviešu saimes namā ar amatu prasmju apguvi, lejot sveces, mielojoties ar medu, klausoties Zāļu sievas gudrībās.
No 11.00 būs iespēja nogaršot cigoriņu, miežu un citu Latvijā audzētu izejvielu kafiju un tēju, iemācīties pagatavot dzērienus, kā to darīja mūsu vecmāmiņas. Notiks semināri, amatnieku arodu demonstrējumi, izstādes un radošās darbnīcas.
Šo dienu sola kā aizraujošu piedzīvojumu visiem svētku dalībniekiem. Vērošana no malas nebūšot īsti īsto baudījumu sniegs aktīva līdzdalība, nogaršojot, aplūkojot, izmēģinot, izzinot, līdzdarbojoties neparastu produktu tapšanā.
Svētkos piedalīties ar savu produkciju tiek aicināti visi, kas Latvijā ražo tējas vai kafijas produktus. Pasākumu rīko Kandavas novada Kultūras pārvalde, to iecerēts veidot kā ikgadēju tradīciju.
Vairāk lasi: www.kandava.lv

Reklāma
Reklāma


Opera mazajiem
Divas stundas operas pasaulē – krāšņā un pasakainā – ko jūs par to sakāt? Viena no skaistākajām iespējām bērnu iepazīstināt ar operu, – aizvedot uz izrādi „Pasaka par lācīti Tobiasu un nozagtajām notīm”. Latvijas Nacionālās opera jau labu laiku izrāda iestudēto izrādi ģimenēm ar bērniem no 4 līdz 10 gadu vecumam. Arī sestdien gan plkst. 12, gan plkst. 15 bērni un viņu vecāki izrādes ietvaros var pārtapt par Vīnes burvju māksliniekiem, Vīnes lāčiem un rotaļlietu detektīviem. Vīnes laukumā, kur spēlē orķestris, būs jāpalīdz atgūt Nakts Karalienei nozagtās notis. Apmeklētājiem nav jāsēž skatītāju rindās un jāvēro izrāde, bet gan pašiem jāpiedalās tās veidošanā. Katram solīta iespēja pārtapt gan par īstu operas mākslinieku, gan orķestra mūziķi, gleznot dekorācijas un visbeidzot, ietērpties krāšņajos operas kostīmos, kas ikvienu pārvērtīs līdz nepazīšanai.
Vairāk lasi: www.opera.lv


Princis un ubaga zēns – Latvijas Nacionālajā teātrī
Savukārt Latvijas Nacionālais teātris bērniem un viņu vecākiem svētdien (31.10. plkst. 12) dāvā režisora Edmunda Freiberga iestudētu vienu no skaistākajām pasakām – Marka Tvena stāstu par ubaga zēnu, kas sapņoja nokļūt pilī, un princi, kas par visu vairāk vēlējās būt parasts ielas puika. Izrādē, kas būs slavenā Drāmas teātra iestudējuma atjaunojums, arī tagad – pēc 25 gadiem – skanēs brīnišķīgās Imanta Kalniņa dziesmas, kuras zinām no galvas un allaž dziedam līdzi. Biļešu cenas pieejamas amplitūdā no Ls 1 līdz Ls 6.
Vairāk lasi: www.teatris.lv