Tematisko pasākumu TOP 8 nedēļas nogalei

Nedēļas nogale (no 13.-15. augustam) var ieskicēt ļoti tematiskas brīvdienas visai ģimenei, ja vien ļaujaties izvēlei atbilstoši vēlmēm un garastāvoklim – ir gan viduslaiku cīņas, gan eko dzīvesveida, gan salsas festivāls... Izraugies vietu, uz kurieni aut kājas un ar saviem mīļajiem pabūt kopā neikdienišķos apstākļos!

Foto: Laura Saliete. Salacrgīvā būs ziedu dekora veidošana no iedzīvotāju atnestajiem ziediem, lai rezultātā taptu ziedu kalns.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Laura Saliete. Salacrgīvā būs ziedu dekora veidošana no iedzīvotāju atnestajiem ziediem, lai rezultātā taptu ziedu kalns.

Aglonā – ar lūdzēju balsīm debesīs
Saņemt svētību, izjust domu spēku un saplūst ar lūdzēju balsīm, pārbaudīt gara spēku vai apzināti saviem bērniem veidot priekšstatu par to, kā runāt ar Dievu... Viss iespējams sajūtās tik neraksturojamā pasākumā Aglonā, kur katrs meklē savu ceļu un atrod savu prieku. Ja neej svētceļojumā – vienalga, vari būt aicināts piedzīvot ikgadējos Aglonas jeb Sv. Meinarda svētkus un Vissvētās Jaunas Marijas debesīs uzņemšanas lielos svētkus, kas norit jau pašlaik un turpināsies līdz pat svētdienas (15.08.2010.) vakaram. Varbūt tavai ģimenei vajag pabūt kopā, skanot vesperēm, varbūt piedzīvot nakts vigiliju bazilikā, sestdienas rīta lūgšanu, rožukroni, varbūt piedalīties Tautas Krustaceļā, varbūt vienkārši būt tuvumā, lūgt spēku un mieru?
Vairāk lasi: www.katedrale.lv


Uz Ķeizarmežu (Rīgā) dejot vai cīnīties! 7. Latvijas salsas festivāls tandēmā ar Viduslaiku sporta spēlēm
Nevarētu iedomāties, ka salsas festivālam „iesildīšanās” var notikt sporta spēlēs viduslaiku stilā, taču izrādās – plānots tieši tā! Dienu pirms deju meistarklasēm – tātad piektdien jau no plkst. 12:00 par 13.-16.gs. sporta veidu sporta spēļu dalībniekiem aicināti kļūt gan darba kolektīvi, gan ģimenes, gan jebkurš interesents. Katrs puisis, ieģērbts autentiskos viduslaiku tērpos, varēs iejusties bruņinieka lomā, kas iekaro dāmas sirdi. Fanfaru pavadījumā savu drošsirdību varēšot pierādīt „cietokšņa aizstāvēšanā”, partnerības izjūtu – „mūku futbolā”, mērķtiecību – šaušanā ar loku, attapību un stratēģisko domāšanu – galda spēlēs. Dāmas varēšot izaicināt kungus vai arī laikus noskatīt vīrišķīgākos partnerus deju grīdai nākamajām dienām.
Sestdien un svētdien – meistarklases salsā pasniegs vieni no pasaulē slavenākajiem salsas pasniedzējiem, kuri dejas izaugsmi un prieku garantēšot ikvienam – gan iesācējiem, gan jau iesilušiem mācētājiem. Pasākumā savu dalību apstiprinājuši Salsas pasaulē spīdošas zvaigznes – Anita Lombardi (Itālija), pasniedzēji – Pedro Gomez (Kuba/ Itālija), Frank Santos (Dominikānas Republika), Carlos Correa (Kuba/Somija), Junior (Brazīlija/Brisele)
Pasākuma organizētāji pauž nostāju, ka iecerēti gan fantastiski šovi, gan īpašs piedāvājums iesācējiem, neaizmirstami nakts pasākumi ar kārtīgu izdejošanos, turklāt īpaša uzmanība būšot pievērsta ģimenēm ar maziem bērniem!
Nu re,– un galvenais, ka piedalīties varot gan tikai festivāla aktivitātēs, gan vienas dienas pasākumos, gan atsevišķi tikai viduslaiku sporta spēlēs.
Vairāk lasi: www.studiox1.lv


Vēsturisko filmu skate Cēsu viduslaiku pilī
Ja negribat skatīties televizoru un iet uz kino telpās, vērts braukt uz Cēsīm, kur dzīvā un dabiskā vidē – viduslaiku pilī dažādās zālēs trīs dienu garumā viena pēc otras būs vērojamas 10 vēsturiskas filmas. Repertuārs ir gana krāsains, spožs un iespaidīgs! Gan senās filmas – Raganas (1922), Bišu ieleja (1968), Ivans Bargais (1968), gan nesen tapušās – Cars (2009), Martina Gēra atgriešanās (1982), Pēddzinis (1987), Ronja Laupītāja meita (1984) un animācijas filma Kelsas noslēpums (2009). Pa dienu filmas rādīs gan kalpotāju zālē, gan mestra zālē, taču visus trīs vakarus pēc kārtas plkst. 21:30 vienu no filmām varēs vērot pils dārzā uz lielā ekrāna. Atklājot filmu skati, pils tornī par kino un vēstures kopsakarībām spriedīs arī vēstures pētnieki un kino pasaules ļaudis. Skates informācijas tekstos minēts, ka „tāpat kā labākās garšvielas viduslaikos, filmas uz skati ievestas no tālām zemēm”, lai priecētu gardēžus.
Katrā ziņā – ja ģimenē aug jau kāds palielāks bērns, vērts aizvest kaut vai uz  filmu Ronja  Laupītāja meita, lai atklātu mazliet baisu, mošķainu un tomēr labestības un sirdsgudrības pilnu stāstu.
Vairāk lasi: www.filmuskate.cesis.lv


Viduslaiku leģendas Jaunpils pilī
Tāpat kā Ķeizarnežā, viduslaiku vēsmas baudāmas būs arī Jaunpils pilī, kur sestdien (14.08.2010.) gaidāmi viduslaiku svētki Leģendas atgriežas. Līdzās amatnieku un zemnieku tirdziņam sestdien visas dienas garumā varēs gan piedalīties, gan vērot senās viduslaiku spēles un turnīrus – šaušanu ar loku, arbaletu, šķēpa un kara cirvju mešanu, Laimes naudiņas kalšanu, viduslaiku deju mācīšanos, bruņinieku cīņu paraugdemonstrējumus un divkaujas, mūku stundu – „ko drīkst un ko nedrīkst Mūks....
Bērniem solīti izklaides pasākumi ar jautrajiem Pingvīniem, radošās darbnīcas un atrakcijas: māla veidošana, kreļļu vēršana, pils zobentiņu apgleznošana, sava ģerbonīša zīmēšana, viduslaiku spēles ar kauliņiem, ķegļiem un koka kājām, vizināšanās zirga pajūgā, piepūšamā pils un batuts.
Pasākumā kā kopīgā maltīte minēta – grūbu biezputra ar riekstiem un kāpostu lapām, taču pils krodziņš varēšot nodrošināšot visus gan ar īstenu viduslaiku maltīti, gan arī garšās atbilstošāku ēdienu mūsdienu vēderiem.
Pasākums bez maksas ir tikai bērniem līdz 7 gadu vecumam, no 7 līdz 12 gadiem biļetes cena ir Ls 2, pieaugušajiem – no Ls 2 līdz 5 atkarībā no tā, vai lielie vēlēsies vai nevēlēsies palikt uz balli...
Biļetes var iegādāties www.bilesuserviss.lv

Reklāma
Reklāma

Vairāk lasi: www.jaunpilspils.lv

Valkā – spoki un zirgi...
Ja sanāk braukt uz Valkas pusi, paturiet prātā, ka tur sestdien (14. augustā) plānots īsts jampadracis – I Valkas novada svētki – „Muižas diena un spoku nakts”. Jau no plkst.9.00 darbosies Valkas novada amatnieku, zemnieku un mājsaimnieku izstrādājumu svētku tirdziņš. Renovētajā Lugažu muižā un tās apkārtnē visas dienas garumā norisināsies dažnedažādi pasākumi: no plkst.11.00 – 15.00 gan bērniem, gan pieaugušajiem piedāvātas izjādes zirga mugurā; plkst.14.00 un 16.00 varēs vērot sen aizmirstu arodu – zirga apkalšanu. Ikviens varēs parādīt savu talantu, piedaloties zīmējumu konkursā  Muižkunga zirgs. Darbosies arī dažādas radošās darbnīcas bērniem un pieaugušajiem Savukārt plkst.23.00 notiks I Lugažu muižas Spoku skrējiens. Pieteikšanās 14.augustā līdz plkst. 22.00. Atraktīvākajiem skrējējiem – īpašas balvas.
Vairāk lasi: http://valka.lv


Rīga, AB dambis – Labo domu un sajūtu festivāls MADARA
Ja esat noguruši no visa mākslīgi mums uztieptā un meklējat ko dzidru gan lietās, gan attieksmē – visa ģimene sestdien varēs rast atpūtu un daudz izzinoša Labo domu un sajūtu festivālā Madara. Plānota gan Māksla & daba MADARAs izstāde Ieskaties dziļāk dabā, video projekcijas, I-deju mājas deju performances, dabas velšu instalācijas, radošs darbs pie nekā lieka = otrreizēja pārstrāde, praktiska un izklaidējoša informācija sadraudzībai ar dabu. Un, protams, būs iespēja iegādāties gardās un dabiskās veltes –- ievārījumus, sulas, ogas, maizi, sieru, eļļas, mājas vīnus, arī rotas, linu apģērbus, māla ziepes un citas Latvijā ražotas lietas. Turpat būs radošās dabas – (ziepju, skrubju, smaržu, tējas, velo, hennas u.c.) darbnīcas,  Evitas Vildes leļļu darbnīca, Herbārija darbnīca un Ludo spēļu stūris, Pasakas par ziediem. Varēsiet spēlēt gan novusu, galda hokeju, dambreti, kārtis un Ludo āra spēles, izpētīt Ilustrētās Zinātnes bibliotēku, iemēģināt velo konstruēšanas darbnīcu u.c. Visām ģimenes sievietēm aicinājums paķert līdz gan MADARA, gan citas kosmētikas tukšos plastmasas iepakojumus, lai tie pārtaptu jaunā formā jaunai dzīvei!!!

Vairāk lasi šeit!

Staicele – ritmiskās mūzikas festivāls
No trešdienas līdz sestdienai Staicelē valdīs frīvols mūzikas gars, jo noritēs ritmiskās mūzikas festivāls un nometne SPOŽĀ NOTS 2010, kur piedalīsies gan Aisha, gan Raimonds Macats, Matss Holmkvists, gan džeza kvintets Silvesteri Orkesteri, Tiago Loei, Kārļa Vanaga City Jazz Big Band, City Jazz Youth Band. Pasākumā organizētas muzikālas bezmaksas meistarklases, kurās interesenti varēs smelties zinības un prasmi mūzikas improvizācijā džeza, bigbenda spēlē.
Vairāk lasi: www.staicele.lv

Salacgrīvā ziedu kalns un enduro sacensības
Tāpat kā Valkā arī Salacrgīvā šajā nedēļas nogalē plānoti pilsētas svētki, kad viens no centrālajiem pasākumiem būs ziedu dekora veidošana pilskalnā no iedzīvotāju atnestajiem ziediem, lai rezultātā uztaptu ziedu kalns. Bez muzikāliem priekšnesumiem, ielu tirdziņiem, atrakcijām un zirgu priekšnesumiem Salacgrīvā divas dienas (14.-15.augustā) noritēs arī Baltijas valstu Enduro čempionāts – sacensības, ka ir īstens motociklistu izaicinājums braucienam, ja trase iezīmēta gan pa dubļiem, pļavām, gan pa mežu, ceļiem un bezceļiem! Noteiktais starta un finiša vieta ir Zvejnieku parks. Ģimenes vīriešiem tas varētu patikt itin labi...
Vairāk lasi: www.salacgriva.lv