Izveidots video suvenīrs par Rundāles pils restaurācijas pabeigšanu

Izveidota Rundāles pils restaurācijas pabeigšanas mecenātisma programmas 2010–2014 informatīva sešu minūšu gara videofilma par Rundāles pils interjera restaurāciju. Videofilma-suvenīrs tapusi, pateicoties Ināras un Borisa Teterevu atbalstam.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Filma izveidota divpadsmit tūrismam svarīgajās – angļu, krievu, vācu, franču, lietuviešu, igauņu, somu, zviedru, itāļu, spāņu un japāņu valodās. Filmā varēs izsekot paredzētajai restaurācijas gaitai, kas papildināta ar unikāliem informatīviem un vizuāliem materiāliem – fotogrāfijām un video, kā arī videovizualizāciju par to, kā nākotnē izskatīsies šobrīd restaurācijas procesā esošās telpas: Hercoga Bibliotēka, Biljarda Zāle un Hercoga otrais darba kabinets. Videodarbā var redzēt, kāda bijusi Rundāles pils ap 1972.gadu, kad uzsākās tās restaurācijas process. No 10. jūlija, Rundāles pilī uz 2 jauniem LED monitoriem visu darba dienu tiks demonstrēta filma, to varēs apskatīt ikviens muzeja viesis. Šis ir jauns, Latvijai unikāls komunikācijas līdzeklis, kas papildinās bagātīgo Rundāles pils muzeja informatīvo materiālu klāstu. DVD tiks arī izmantots kā vērtīgs un mūsdienīgs suvenīrs par lielāko 18.gadsimta arhitektūras ansambli Baltijā – Rundāles pili.

„Rundāles pils, kuru cēlis izcilais itāļu arhitekts Frančesko Bartolomeo Rastrelli, restaurācija ilgst kopš 1972. gada. Boriss un Ināra Teterevi ir vieni no pašiem lielākajiem privātajiem mecenātiem Latvijā. Viņi regulāri un nesavtīgi atbalstījuši Rundāles pils restaurāciju 12 gadu garumā, kas ļāvis atjaunot vairākus Rundāles pils interjerus hercoga un hercogienes apartamentos. Latvijā privātais mecenātisms ir reta parādība. Lai Eiropai tiktu atdota viena no brīnišķīgākajām baroka arhitektūras pērlēm Ziemeļeiropā, Teterevu ģimene izveidojusi „Rundāles pils restaurācijas pabeigšanas mecenātisma programmu 2010-2014”. Video suvenīrs ir vērtīgs ieguldījums informēšanas procesā par pils restaurāciju,” saka Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis.

Rundāles pils, kuru cēlis izcilais itāļu arhitekts Frančesko Bartolomeo Rastrelli, restaurācija ilgst kopš 1972. gada. Boriss un Ināra Teterevi ir vieni no pašiem lielākajiem privātajiem mecenātiem Latvijā.

„Kultūras tūrisms, kas piedāvā izzināt kultūras vērtības un attieksmi pret tām, ir harmoniska Latvijas tūrisma stratēģijas un tēla sastāvdaļa. Iedziļinoties kultūras un dabas procesos, ir iespējams aizraut cilvēku. Detalizēta un emocionāla tūrisma vietu un objektu prezentēšana video formātā ir viens no veidiem, ko atbalsta Tūrisma attīstības valsts aģentūra, realizējot Tūrisma attīstības platformu par “nesteidzīgu atpūtu”. Rundāles pils, izveidojot šo filmu, ir ļoti labs piemērs, kā veicināt ceļotāju plūsmu ārpus Rīgas, lai iepazīstinātu ar Latvijas kultūrvēstures pērlēm,” akcentē Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Armands Slokenbergs.

23.maijā Rundāles pilī tika parakstīts līgums par Borisa un Ināras Teterevu pusmiljona latu vērtā ziedojuma piešķiršanu „Rundāles pils restaurācijas pabeigšanas programmai 2010-2014.”. Par programmas patronesi kļuva Lilita Zatlere. Rundāles pils restaurācijas pabeigšanas programmas 2010-2014 galvenās vadlīnijas paredz vairāku telpu pilnīgu restaurāciju. To pabeidzot, Rundāles pils iegūs ne tikai trīs ļoti svarīgas un sarežģītas telpas, bet arī iekļausies pasaules kultūras mantojuma galamērķu sarakstā ar unikālu baroka un rokoko arhitektūras ansambļa pērli, līdzās Pēterhofas ansamblim pie St. Pēterburgas, Potsdamas piļu kompleksam Vācijā un pat Versaļas pils kompleksam Francijā.

Rundāles pils ir viens no populārākajiem tūrisma galamērķiem ārvalstu tūristiem Latvijā, kā arī vienīgā ekskluzīvā lokācija valsts līmeņa prezentācijas pasākumiem, starptautiskiem mākslas un mūzikas festivāliem, biznesa vides prezentāciju pasākumiem. Rundāles pils ir visapmeklētākais muzeja komplekss Latvijā, kas atvērts apmeklētājiem visu gadu un katru dienu.

Reklāma
Reklāma

 

Ieskaties: www.rundale.net