Leļļu teātrī jaunas izrādes!

Latvijas Leļļu teātris savā 65.jubilejas gada sezonas nogalē plāno četras pirmizrādes.

Foto: Vadims Straume. Skats no izrādes Mazais Muks.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Vadims Straume. Skats no izrādes "Mazais Muks".

25.aprīlī vismazākos skatītājus iepriecinās Vijas Blūzmas skatuves versija pēc Jāņa Raiņa dzejas motīviem Lellīte Lollīte un lielās zāles izrāde pēc V.Korostiļova darba Dakters Aikāsāp motīviem krievu valodā.

Reklāma
Reklāma


Maija sākumā gaidāmas pirmizrādes Ērkšķrozīte, viesrežisora Reina Agura
(Igaunija) režija un skatuves versija pēc brāļu Grimmu pasakas motīviem un Kristas Burānes Kāzas, izrāde pieaugušajiem režisora Mārtiņa Eihes iestudējumā.

25.aprīlī 11.00 un 14.00 teātra mazajā zēlē Lellīte Lollīte.
Režisore Vija Blūzma savā radošajā iztēlē izlolojusi izrādi bērniem no 2 gadu vecuma, no savas dzīves atceroties to, ka meitenes vienmēr ir kārojušas skaistas lelles mirdzošām acīm, puikas smalkus auto spožiem lukturiem. Leļļu un mašīnu mode mainās, bet pieredze, ko bērns gūst rotaļājoties, paliek.
Raiņa dzejas cikls, papildināts ar Arvīda Žilinska bērniem rakstītajām dziesmām Raimonda Petrauska apdarē, izrādē Lellīte Lolīte stāsta par būtisko visos laikos un paaudzēs - mīlestību, draudzību, izpalīdzību, pozitīvām attiecībām, darba tikumu, izpratni par mākslu, fantāzijas burvību, mūziku, norisēm dabā...
    
25.aprīlī 11.00 un 14.00 teātra lielajā zālē krievu valodā Dakters Aikāsāp.
Režisors Vladimirs Grigorjevs  labi izprot krieviski runājošās auditorijas mentalitāti, gaumi un prasības, viņa iepriekšējie iestudējumi Aladina burvju lampa, Mazais Muks u.c. guvuši skatītāju atzinību. Režisors pats izvēlējies izrādes komponistu Nikolaju Verinu, ar kuru kopā radoši sastrādājies, veidojot pēdējo gadu kopdarbus - Mazais Muks, Skaistule un briesmonis, Sapņu saliņa u.c.
Komponista darbs šajā izrādē būs nozīmīgs, jo iestudējums paredzēts kā mūzikls.
Bērnu auditorija ļoti labprāt skatās muzikālas izrādes , dzīvo un dzied līdzi.
Izrādes scenogrāfe, kostīmu un masku māksliniece, Baltijas valstīs un ārvalstīs pazīstamā, Latvijas Leļļu teātra māksliniece Anita Znutiņa-Šēve.
Režisors izrādei saglabā V.Korostiļova darba nosaukumu - Dakters Aikāsāp, kas pats par sevi jau runā par to, ka izrāde būs par iejūtību, žēlsirdību, par pienākumu pret vājākajiem, bezpalīdzīgajiem un slimajiem. Izrādē ļaunumu simbolizējošie tēli  iecerēti komiski un nekaitīgi. Viņi gan traucē dakteram Aikāsāp veikt labos darbus, bet viņu kaitējums ir par vāju, skaidri parādot, ka labais vienmēr ir tas, kas uzvar.
Izrāde paredzēta bērniem no 5 – 12 gadiem, kā arī viņu vecākiem.