Ukraiņu rakstnieces radīts stāsts bērniem par pašiem mazākajiem kaķēniem uz ielas

Iznākusi ukraiņu rakstnieces Halinas Vdovičenko bērnu grāmata "Kaķu namiņš", ko klajā laidusi izdevniecība "Latvijas Mediji", bet no ukraiņu valodas tulkojis Māris Salējs, un skatāmas Natalkas Haidas ilustrācijas. Grāmata piemērota bērniem vecumgrupā 3+.
Aizkustinošs stāsts par māju meklējumiem, izdomu un ziemas brīnumu.

FOTO: Publicitātes foto

Aizkustinošs stāsts par māju meklējumiem, izdomu un ziemas brīnumu.

Pirms viņi nokļuva plašajā "36 un 6 kaķu" saimē, pašiem mazākajiem kaķēniem uz ielas neklājās viegli. Uzzini, kā mazuļi pavadīja ziemu un atrada īstu draudzību!
Aizkustinošs stāsts par māju meklējumiem, izdomu un ziemas brīnumu.
 

Halina Vdovičenko ir dzimusi Lapzemē, aiz Polārā loka, dažus kilometrus no Norvēģijas un Somijas robežas. Iespējams, tādēļ bērnībā viņai visvairāk patika pasaka “Sniega karaliene”. Pēc atgriešanās Ukrainā, bērnībā viņa sapņoja par darbu grāmatnīcā vai bibliotēkā, viņai patika grāmatas. Savas radošās iemaņas ikdienā izmantoja, rakstot dienasgrāmatas un izgudrojot spēles. 
Pabeigusi Ļvivas Ivana Franko vārdā nosauktās Nacionālās universitātes filoloģijas fakultāti, sāka strādāt par žurnālisti. Kad izauga meita un dēls, sāka rakstīt romānus, stāstus un darbus bērniem. Ieceru nākamajām grāmatām pietiktu vairākiem autoriem.
 

Ilustratore Natalka Haida ir viena no ievērojamākajām mūsdienu ukraiņu ilustratorēm. Viņa sadarbojas ar visām nozīmīgākajām Ukrainas izdevniecībām, kā arī veido koncepta mākslu animācijas filmām. Viņa arī ir Fulbraita stipendijas ieguvēja studijām ASV, kur 2020. gadā absolvēja Savannas Mākslas un dizaina koledžu, iegūstot grādu ilustrācijā.
 

Reklāma
Reklāma

 

Latvijas mazie lasītāji jau iepazina un iemīlēja autores radītos varoņus grāmatās  “36 un 6 kaķi” un  “36 un 6 kaķi detektīvi”. Autore jau divas reizes ir viesojusies Latvijā – Jāņa Baltvilka balvas pasniegšanas pasākumā. 

Saistītie raksti