Rīgā atvērts ģimenes grāmatu maiņas punkts “Grāmata pret grāmatu”. Rakstnieki un izdevēji ziedo savas grāmatas

Ģimenes grāmatu maiņas punkts “Grāmata pret grāmatu” ir vieta, kur nodot savu izlasīto grāmatu un piemeklēt tās vietā citu, kā arī vieta, kur ziedot kādu lasāmvielu no sava grāmatplaukta. Šodien norisinājās maiņas punkta atvēršanas svētki, kopā pulcējot latviešu autorus, izdevējus un citus interesentus.
Rakstniece Inga Grencberga ar Mammamuntetiem.lv vadītāju Ingu Akmentiņu-Smildziņu.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Rakstniece Inga Grencberga ar Mammamuntetiem.lv vadītāju Ingu Akmentiņu-Smildziņu.

Ģimenes grāmatu maiņas punkts “Grāmata pret grāmatu” ir vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” telpās veidota vieta, kur trīs darbdienas nedēļā (no pirmdienas līdz trešdienai) ir iespējams iemainīt ģimenē izlasīto grāmatu pret jaunu, atnestajai līdzvērtīgu. 

 

Grāmatu maiņas punkta adrese: “Mammamuntetiem.lv” birojs Rīgā, Brīvības ielā 40 (pagalma ēkā), darba laiks no plkst. 9.00 līdz 16.00. 

 

 

Grāmatas punktam savus izdevumus ziedojuši jau vairāki izdevēji, piemēram, “Zvaigzne ABC”, “Baltais Valis”, “Neputns”, “Liels un mazs”, “Izdevniecība 29”, AS “Swedbank”. Atvēršanas dienā grāmatas ziedoja arī rakstnieces Inga Grencberga, Ramona Indriksone, Daina Ozoliņa un Gunita Krilova, kura vienlaikus ir arī ģimenes portāla “Mammamuntetiem.lv” galvenā redaktore. 

 

“Ticu, ka grāmatu lasīšana ir veids, kā daudzās ģimenēs ne tikai uzzināt ko jaunu, bet arī būt kopā – lasot priekšā mazākajiem bērniem vai pārrunājot izlasīto ar vecākajiem bērniem vai partneri. Tāpēc ļoti priecājos par šo mājīgo un daudzveidīgo grāmatu maiņas punktu! 

Priecājos šodien šeit satikt arī savus domubiedrus – rakstniekus – un aicinu arī citus grāmatu autorus iegriezties pie mums un ziedot savas grāmatas šim punktam, pretī paņemot kādu citu grāmatu,”

 stāsta portāla “Mammamuntetiem.lv” galvenā redaktore un rakstniece Gunita Krilova. “Šis maiņas punkts ir kā grāmatu nezūdamības likums – grāmatas turpinās dzīvot,” teic rakstniece, grāmatas “Sestā sieva” autore Inga Grencberga. 

 

Rakstniece, portāla Mammamuntetiem.lv galvenā redaktore Gunita Krilova un rakstniece Ramona Indriksone.

 

Grāmatu maiņas punktā šobrīd maiņai ir pieejamas vairāk nekā 600 dažāda satura grāmatas – grāmatas bērniem un pusaudžiem, topošajiem vecākiem, padomu un recepšu grāmatas, daiļliteratūra, vēstures un filozofijas grāmatas un citas, kā arī vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” izdotie žurnāli, ko savām vajadzībām var paņemt bez maksas un maiņas materiāla. 

Reklāma
Reklāma

 

Grāmatu maiņas punktā jau pieejamas vairāk nekā 600 grāmatas un žurnāli. Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv.

 

“Ideja par grāmatu maiņas punktu radās, jo mums birojā vienmēr ir pastāvējis neliels grāmatu plaukts, no kura kolēģi bija aicināti paņemt ko izlasīšanai. Reiz sarunās ar kolēģiem par grāmatām nolēmām, ka varam veidot ģimenēm pieejamu grāmatu plauktu – gan tāpēc, ka vienmēr mājās ir kādas grāmatas, kuras otrreiz netiks pārlasītas, taču grāmatas nedrīkst izmest, gan tāpēc, ka grāmatas maksā visai dārgi,” par grāmatu maiņas punkta mērķiem stāsta vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. “Un tad ieraudzījām, ka Sabiedrības integrācijas fondā uzņēmumiem, kas saņēmuši ģimenei draudzīga uzņēmuma statusu, ir iespēja iesniegt savu ideju grantu konkursam – mēs iesniedzām, un, lūk, ir rezultāts.”

 

Grāmatu maiņas punktā jau viesojušies gan lieli, gan mazi lasītāji. Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv

 

Inga Akmentiņa-Smildziņa norāda arī, ka ģimenes grāmatu maiņas punkts “Grāmata pret grāmatu” vienlaikus ir iespēja veicināt lasīšanu ģimenē, kā arī ir labvēlīga vieta vides ilgtspējai – grāmatas netiek uzkrātas un arvien pirktas no jauna, bet gan notiek to maiņa. Tāpat vecāku organizācija aicina arī citus uzņēmumus savos birojos ieviest grāmatu maiņas punktus – kaut vai tikai kolēģu vajadzībām. 

 

Grāmatu punkts būs atvērts no pirmdienas līdz trešdienai, darba laiks no plkst. 9.00 līdz 16.00. Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv.

 

Centra izveide tapusi Sabiedrības integrācijas fonda programmas “Ģimenei draudzīga darbavieta” ietvaros.

Saistītie raksti