Izdota “Bērnistabas” grāmata visai ģimenei “365 radošas idejas zinātkāriem bērniem”

Izdota Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio interneta projekta bērniem “Bērnistaba” izdevums “365 radošas idejas zinātkāriem bērniem”.
Grāmatā apkopotās idejas palīdzēs bērniem piedzīvot jaunatklāsmes brīnumus, mācīties jaunas prasmes, iegūt zināšanas par nezināmo, dos radošas darbošanās un spēļu prieku.

FOTO: Publicitātes foto

Grāmatā apkopotās idejas palīdzēs bērniem piedzīvot jaunatklāsmes brīnumus, mācīties jaunas prasmes, iegūt zināšanas par nezināmo, dos radošas darbošanās un spēļu prieku.

Radošo ideju saturs domāts mazākiem bērniem, darbojoties kopā ar pieaugušajiem. Idejas būs noderīgas arī pirmsskolas izglītības iestādēm, īstenojot kompetenču pieejā balstītu izglītību, izmantojot rotaļnodarbību metodi.

 

Spēļu idejas apkopotas, iedvesmojoties no LSM.lv vecāku un bērnu redakcijas un “Bērnistabas” krājumiem. Krājumā ir 365 idejas – katrai dienai pa aizraujošai nodarbei, lai bērna dienu padarītu izzinošāku un interesantāku, gūstot jaunas iemaņas, zināšanas un pieredzes.

 

365 radošas idejas sadalītas pa tēmām, kuras atbilst pirmsskolas vecuma bērnu interesēm. 

 

Spēļu formā bērni mācās burtus un ciparus, skaitīšanu, rakstīšanu, runu, dabas pētniecību, piedzīvo prieku ar interesantiem eksperimentiem, mācās gatavot lietas no dažādiem materiāliem, pēta norises un dabu.

 

Reklāma
Reklāma

“Krājumā ietverto aktivitāšu saturs palīdzēs izzināt bērna personību, mācīs saskarsmi ar citiem bērniem un pieaugušajiem, būs palīgs, pētot Latvijas valsts tapšanas vēstures un attīstības notikumus. Krājums rosinās mācīties dziesmas un to melodijas, ļaus izmēģināt dažādas receptes, izzināt tautas tradīcijas, gadskārtu ieražas un svētkus, to svinēšanu, folkloras mantojumu.” – norāda grāmatas autore Ināra Antiņa. 

 

Šīs idejas var būt noderīgas ne tikai ģimenēm, bet arī pirmsskolas izglītības iestādēm, kuras jaunajā kompetenču pieejā māca bērnus, izmantojot rotaļnodarbību metodi. Grāmatas vizuālais noformējums veidots tā, lai palīdzētu orientēties grāmatas saturā.

 

Grāmatā apkopotās idejas palīdzēs bērniem piedzīvot jaunatklāsmes brīnumus, mācīties jaunas prasmes, iegūt zināšanas par nezināmo, dos radošas darbošanās un spēļu prieku. Grāmata ir palīgs vecākiem un pedagogiem, audzinot laimīgus, gudrus un zinātkārus bērnus.