Jauna izglītojošo grāmatu sērija bērniem "Kur rodas". Par pārtikas produktu ceļu no lauka līdz plauktam

Klajā laista izglītojoša grāmata “Kur Rodas MILTI”, kas aizsāk grāmatu sēriju “Kur rodas”. Grāmatu sērija skaidros, izmantojot orģinālus zīmējumus un fotogrāfijas, produkta radīšanas ceļu - no pirmsākumiem veikala plauktam. Grāmatas tiks izdotas trīs valodās – latviešu, krievu un angļu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Grāmatu sērija "Kur Rodas" bērniem saprotamā veidā un valodā stāsta par mūsdienās izmantotām tehnoloģijām pārtikas produktu ražošanā. Izzinot ražošanas procesu un izmantoto rīku ilustrācijas, bērni iegūst zināšanas par dažādām profesijām, kas rada konkrēto produktu, un par pašu ražošanas procesu. 


“Bērni ir zinātkāri un viņiem interesē, kā rodas lietas, kas ir viņu ikdienā. Kāpēc notiek kāda darbība un kas to dara. Tāpēc radās iecere izskaidrot, kā mūsdienās tiek radīti tie produkti, kas tiek lietoti visbiežāk. Grāmata ir veidota tā, lai noderētu mazākiem bērniem vispārēju  zināšanu apguvei. Savukārt, jau lielākiem bērniem tā sniegs padziļinātas zināšanas par to, kā rodas milti, vienkāršoti stāstot, kādus rīkus pielieto un kas notiek celtnēs, ko, ceļojot pa Latviju, redzam pa auto logu”, stāsta grāmatas autore – pārtikas zinātnes doktore Kristīne Jacino.


Grāmatas varoņi – triju bērnu ģimene – ceļojot pa Latviju, izstaigā visu produkta radīšanas ceļu un iepazīstas ar zemnieku, kombainieri, miltu melderi un uzzina, kā strādā ierīces, kas novāc labību, uzglabā, apstrādā graudus, tos samaļot miltos. Kā arī izseko iepakojuma apdrukāšanai un miltu nokļūšanai paciņās. Fotogrāfijas stāsta par graudiem un no tiem iegūstamajiem miltiem, uzskatāmi parādot atšķirības starp kviešu un rudzu miltiem.


Iecere grāmatas autorei radusies, stāstot bērniem, kā mūsdienās rodas pārtika un kā notiek miltu malšana, kāpēc baltmaize ir balta, bet rupjmaize tumša, un kas ir tie dzeltenie ruļļi uz laukiem rudenī. 
Grāmatu sērijas ‘’Kur Rodas” zināšanās dalās Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pasniedzēji un produktu ražošanas profesionāļi. Šajā sērijā ražošanas procesus palīdzēja sagatavot doktore pārtikas zinātnē Daiga Kunkulberga LLU. Savās zināšanas dalījās nozares vadošie uzņēmumi Latvijā  - A/S Rīgas dzirnavnieks, LPKS Latraps un agronomi Līga un Edgars Ružas. Savukārt, sarežģītos procesus pievilcīgās un košās ilustrācijas ietērpusi māksliniece Maija Līduma.
Grāmata ir izdota trijās valodās, lai ikvienā ģimenē būtu vistīkamākais veids, kā iepazīt gardumu ceļu.  Grāmata būs pieejama arī elektroniskajā versijā, atbilstoši lasītāju vēlmēm. 

Reklāma
Reklāma

 

Grāmata patreiz nopērkama Jāņa Rozes, Valters un Rapa un Globuss apgādu veikalos visā Latvijā  un internetā www.kurrodas.lv