Populārākās “Liels un mazs” grāmatas bērniem 2015. gadā

Bērnu grāmatu izdevniecība “Liels un mazs”, gadam noslēdzoties, izveidojusi savu 2015. gada populārāko izdevumu topu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Šogad lasītāji visaktīvāk iegādājušies jaunā mākslinieka Mārtiņa Zuša bilžu grāmatu "Nenotikušais atklājums", kas stāsta par jocīgā dabaspētnieka Kārļa Darviņa mēģinājumu noskaidrot, kam pieder viņa pagalmā iemītās pēdas. Mākslinieks ir arī grāmatas teksta autors.

 

 

 

 

Tikai decembrī sadarbībā ar animācijas studiju “Atom Art” “Liels un mazs” laida klajā jaunos “Lupatiņus” (Ineses Zanderes grāmatu “Lupatiņu rīts”, DVD ar animācijas filmu ciklu “Lupatiņi” (režisors Edmunds Jansons”), CD “LuPantiņi” ar Jēkaba Nīmaņa dziesmām, kā arī bilžu kalendāru “Lupatiņu gads”), bet jau pirmajās pārdošanas nedēļās kļuva redzams, ka Lupatiņi, kuru tēlus veidojis mākslinieks Reinis Pētersons, ir bijuši ļoti gaidīti un uzreiz ieņēmuši topa otro vietu.

 

 

 

Trešajā vietā - Ineses Zanderes un gleznotāja Alekseja Naumova krāšņais pasaku krājums "Kaķis brīvdienās".

 

 

 

 

Ceturtajā vietā - Jāņa Baltvilka “pekstiņstāstu” grāmata "Kaķuzirņi un kurmjukārkli", kurā radīto neticami ticamo dabas pasauli un izfantazētās sugas ilustrējusi māksliniece Anita Paegle.

 

 

Reklāma
Reklāma

Piektajā vietā - dzejnieces Ingas Gailes krājums "Vai otrā grupa mani dzird?", kas adresēts ģimenēm ar dažāda vecuma bērniem un saņēmis arī Latvijas literatūras gada balvu (māksliniece Anete Melece).

 

 

 

Sestajā vietā - Leona Brieža jaunākais dzejoļu krājums bērniem "Saputrotā putra" ar Annas Vaivares ilustrācijām.

 

 

 

 

Dzejas bilžu grāmatiņu sērijā BIKIBUKS, kas sasniegusi jau Nr.72, šogad pats pieprasītākais bijis bikibuks Nr. 49 (Vilis Plūdons, “Zaķīšu pirtiņa”, mākslinieks Andris Eglītis).

 

 

 

Populārāko grāmatu topā ir arī mākslinieka Reiņa Pētersona un rakstnieka Jāņa Joņeva asprātīgā bilžu grāmata "Slepenie svētki", kas stāsta par lietu nakts dzīvi un vecā skapja dzimšanas dienas ballīti.

 

 

 

Vairāk:

www.lielsmazs.lv