Sirsnīga vakara pasaciņa "Pelītes Pērlītes brauciens ar gultu"

Apgāds „Lietusdārzs” izdevis mīļu Māras Cielēnas pasaku grāmatu ar brīnumjaukām Ilzes Dambes   ilustrācijām. Tās nosaukums  „Pelītes Pērlītes brauciens ar gultu” vēsta par notikumiem, pārsteigumiem un pārbaudījumiem. Nelielajā pasakā ir spraigs sižets, neparastas situācijas, asas emocijas. Tajā pašā laikā tā vēsta par maziem bērniem pazīstamu vidi un darbībām: savām mājām un gulētiešanu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Velc pelīte saldu miegu... Bet kas notiek tad, ja peļu jaunkundze, kurai jāauklē mazā radiniece Pērlīte, pelīti aizmidzina un aizsteidzas uz satikšanos ar peļu junkuru? Tad vaļā atstātais ūdens krāns sāk tecināt upi, kas paceļ pelītes Pērlītes gultu un iznes to ārpasaulē. 

„Sarkangalvīte un vilks”, „Ansītis un Grietiņa” un citas pasakas bērniem mīļas tieši tāpēc, ka notikumu gaita liek pabaidīties, padrebināties, bet viss beidzas laimīgi. Arī pelītes Pērlītes brauciens lasītājam/klausītājam liek saspringt: vai mamma un tētis paspēs kuģojošo gultiņu noķert?

 

Šī grāmatiņa labi noderēs pašiem mazākajiem, kuriem tekstu izlasīs pieaugušie; ilustrācijas viņiem ļaus atgriezties pie grāmatiņas vēl un vēlreiz. Lieliska pirmā grāmatiņa! Savukārt  mazliet lielākajiem tā palīdzēs apgūt lasītprasmi: katrā lappusē ir tikai nedaudz teksta, turklāt tas salikts lielajiem burtiem. 

Reklāma
Reklāma

Visiem – maziem, lielākiem, pavisam lieliem – šī grāmatiņa sniegs prieku un mieru. Pasaulē valda kārtība − peļu mamma, tētis un mēnestiņš dara visu, lai braucienam ar gultu  būtu laimīgas beigas. 

 

Ieskaties: www.lietusdarzs.lv