"Mūsu mazais pārgājiens" - Imanta Ziedoņa un Rimanta Ziedoņa kopdarba turpinātājs

Apgāds “Jumava” laidusi klajā grāmatu “Mūsu mazais pārgājiens”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmata veltīta tāda paša nosaukuma skolēnu radošajam konkursam, kas jau sešus gadus ir pulcējis gandrīz visas Latvijas skolas. Tas ir lielisks turpinājums Imanta Ziedoņa un Rimanta Ziedoņa kopdarbam — grāmatai “Mežu zemē Latvijā. Aicinām ceļā!”. Konkursa koordinatore Māra Mīkule grāmatā apkopojusi gan interesantākos skolēnu zīmējumus, atmiņas, aprakstus, gan arī informāciju par skolēniem dotajiem uzdevumiem, mērķiem, dalībniekiem un daudz ko citu. Savukārt Ēriks Hānbergs, kurš ir ilggadējs žūrijas dalībnieks, lasot konkursantu iesniegtos darbus, pierakstījis sevis piedzīvotos “pārsteigumus mežā, kokos un citādībās”. 

 

Par konkursa aizsākumu Ēriks Hānbergs stāsta, ka ideja radusies pēc Imanta Ziedoņa un Rimanta Ziedoņa grāmatas “Mežu zemē Latvijā” iznākšanas, kura guva milzīgu lasītāju atzinību un iemantoja popularitāti. Tālāk jau Zemkopības ministrijai, sadarbojoties ar “Latvijas valsts mežiem”, radusies ideja par konkursu, kas aicinātu jauniešus iepazīt un iemīlēt dabu sev apkārt — dzimto zemi Latviju.

 

Paveikto darbu raksturojot, gleznotājs un tēlotājas mākslas pedagogs Jānis Anmanis atzinis: “Spīdošā Latvijas izzināšanas ideja “Mūsu mazais pārgājiens”, ko izdomāja gudru domu prātnieki, iepriecina ikvienu, kas ir ņēmis dalību šajā projektā.”

 

Reklāma
Reklāma

Aijas Andžānes mākslinieciskais noformējums. Grāmatā izmantoti konkursa “Mūsu mazais pārgājiens” darbi.  

 

Ieskaties: www.jumava.lv