Iznākusi pavāra Mārtiņa Sirmā virtuves padomu grāmata

Pavāra Mārtiņa Sirmā jaunā virtuves padomu grāmata māca, kā kļūt par ēst gatavošanas fanu.

Iznākusi pavāra Mārtiņa Sirmā virtuves padomu grāmata

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Nosaukums: “Mārtiņa Sirmā virtuves padomu grāmata” 

Autors: Mārtiņš Sirmais

Izdevniecība: “Jumava”, www.jumava.lv

 

Grāmata, kurā Mārtiņš Sirmais sev raksturīgā manierē dalās virtuves pasaules noslēpumos, sniedz padomus, kā atšķirt vienu produktu no otra, kā tos apstrādāt gatavošanai, kā panākt, lai konkrētais produkts iegūtu neaizstājamu garšu. Atraktīvais pavārs apkopojis arī receptes, kas būtu jāzina ikkatram. Grāmata strukturēta nodaļās, apskatot gaļas, subproduktu, zivs un jūras, dārzeņu, augļu, graudu, pākšaugu, olu, piena produktus un ēdienus, kā arī kokteiļus un dzērienus.

 

Mārtiņu Sirmo mēs pazīstam arī kā raidījuma “Sirmā ēdienkaratē” vadītāju un atraktīvu pavāru, kurš spēj pagatavot gardus ēdienus jebkādās kombinācijās. Mārtiņš ir cilvēks, kurš ir par to, ka cilvēkam nav jābadojas, bet jāēd viss, ko prasa organisms. Un ar ko gan labāk runāt par ēdienu gatavošanu, ja ne ar cilvēku, kurš to lieliski prot!

Reklāma
Reklāma

Ar pavārgrāmatu Mārtiņš Sirmais met izaicinājumu tiem, kuri neprot pat olu izvārīt, jo viņa vārdiem: “..cilvēks sastāv tikai no ēdiena un mīlestības, tāpēc ēst gatavot garšīgi ir jāmāk visiem!”

Grāmata ir arī vērtīgs uzziņu materiāls, jo to bagātina īsa gatavošanas tehnikas terminu vārdnīca, noderīgas ziņas un “knifiņi”. Grāmatu ilustrē smalki un filigrāni izstrādāti Reiņa Virtmaņa zīmējumi.

 

Ar jauno virtuves pavārgrāmatu Mārtiņš Sirmais met izaicinājumu tiem, kuri neprot pat olu izvārīt, jo viņa vārdiem: “..cilvēks sastāv tikai no ēdiena un mīlestības, tāpēc ēst gatavot garšīgi ir jāmāk visiem!”

 

“No Mārtiņa publika bieži gaida radikālus trikus, taču šī virtuves padomu grāmata modernā valodā un viegli uztveramā veidā paskaidro to, ko nezinām, vai arī esam piemirsuši, gatavojot mājās! Šis ir lielisks turpinājums Mārtiņa misijai — ik mirkli likt mums domāt par to, ko un kā ēdam!”

 

Informāciju sagatavoja: izdevniecība "Jumava"