Vai Montesori skola ir piemērota Tavam bērnam?

Kāda ir Montesori skolu ikdiena? Vai manam bērnam šāda skola būtu labāka par valsts skolu? Uz šādiem jautājumiem vecāki var saņemt atbildi izdevniecības Jumava grāmatā "Vai Montesori skola ir manam bērnam vispiemērotākā?"

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

... Zēnam ienākot klasē, viņa sejā parādījās patiess izbrīns: “Vai tad šī ir skola? Te taču izskatās kā dzīvojamā istabā!”

Patiešām — tas, ko viņš ieraudzīja, bija telpā brīvi sasēdušies skolēni, grupiņās vai vieni paši, turklāt bērni atradās pie galdiem, kas nekādā ziņā nebija priekšzīmīgi izvietoti tik ierastās rindās. Daži no bērniem sēdēja — pilnīgi neticami — uz dīvāna vai atzveltnes krēslos, vai arī tieši uz grīdas, viņu priekšā vai blakus bija materiāli, kurus skolēni bija paņēmuši no dažādiem plauktiem, lai tad, kad bija tikuši ar tiem galā, paši kārtīgi noliktu atpakaļ. Tas viss norisinājās koncentrēta miera un pašpaļāvības piesātinātā atmosfērā. Haralds bija ļoti pārsteigts.

 

Kāda ir Montesori skolu ikdiena un kāpēc tās gūst tādus panākumus? 

Bērna pašmotivācijas veicināšana ne vien ļauj iepazīt skolu bez piespiešanas un bailēm, bet arī optimāli sagatavo modernās darba dzīves prasībām. Vairāku šīs skolas beidzēju izteikumi liecina, ar kādu prieku viņi ir apmeklējuši Montesori skolu un cik sekmīgs ir viņu turpmākais dzīves ceļš.

 

Reklāma
Reklāma

To raksturīgās pazīmes: 

  • klases ar dažāda vecuma bērniem, 
  • skola bez atzīmēm un mājas uzdevumiem, 
  • brīvprātīgs mācību darbs, 
  • grupu darbs.

Grāmatas autori ir Ingeborga un Jirgens Milleri-Hohāgeni.

 

 

Ieskaties: www.jumava.lv