Visu laiku labākā diētas tematikai veltītā grāmata

Šī grāmata ir interaktīva un izglītojoša spēle pieaugušajiem, kura īsā laikā iemāca visvienkāršāko metodi, kā veselīgi un uz visiem laikiem atbrīvoties no liekā svara. Tā ir viegli un vienkārši lietojama. Lai izlasītu grāmatu un apgūtu vislabāko liekā svara samazināšanas metodi, tai ir jāvelta 10 līdz 15 minūtes dienā un tā 21 dienu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmata nav jālasa 21 dienu pēc kārtas. Grāmatas noslēpums slēpjas faktā, ka tā nevis piedāvā kārtējo unikālo un universālo liekā svara samazināšanas metodi, bet spēj izveidot pilnīgi individuālu liekā svara samazināšanas metodi katram atsevišķam tās lasītājam.

 

Grāmatas devums lasītājam iespējams ir daudzkārt efektīgāks nekā dietologa apmeklējums, jo grāmatai cilvēks var atklāt visapslēptākos noslēpumus, kurus bieži vien nevar izpaust pat dakterim. Interaktivitāte un spēle slēpjas grāmatas lietošanas pamatprincipā. Grāmata uzdod lasītājam jautājumu un piedāvā iespējamos atbilžu variantus. Ja lasītājs atbild nepareizi grāmata tam sniedz skaidrojumu par uzdoto jautājumu un liek izpildīt kādu uzdevumu. Dažreiz tas ir zvans draugam, dažreiz kāds neliels fizisks vingrinājums vai kas cits. Ja lasītājs atbild pareizi, viņs izplēš konkrēto lapu. Pabeidzot darbu ar grāmatu, pēc 21 dienas, cilvēks saņem pilnīgu sarakstu (neizrautās jautājumu lapas) ar problēmām, kuras patiesi ietekmē viņa cīņu ar lieko svaru un risinājumus, kā ar šīm problēmām tikt galā.

Grāmata uzdod lasītājam jautājumu un piedāvā iespējamos atbilžu variantus. Ja lasītājs atbild nepareizi grāmata tam sniedz skaidrojumu par uzdoto jautājumu un liek izpildīt kādu uzdevumu.

Katram atsevišķam lasītājam šo problēmu uzskaitījums būs pilnīgi individuāls un patiess. (Ja vien lasītājs nebūs melojis grāmatai). Vēl grāmatā ir līdz šim nekur neizmantota stāstu kolekcija, kura ir izveidota pēc īpašas sistēmas. Stāstiņos ir iekļauts no skolas laikiem visiem labi zināms uzdevuma princips, kurš liek teikumu tukšajās vietās iekļaut kādu vārdu, lai kopumā izveidotos nepārtraukts sakarīgs teikums. Šis princips liek lasītājam pievērst tekstam dubultīgu uzmanību un tāpēc atmiņā nostiprinās labāk, nekā teksts bez uzdevuma. Uzdevumi ir viegli veicami un tāpēc sagādās papildus pozitīvās emocijas lasītājam. Šāda pieeja arī uzlabo gaidāmo rezultātu. Lasītājam katru dienu ir jāizpilda ēdienu uzskaites tabula, kurā tiek prasīt tikai ievadīt apēsto un veikt nelielu ierakstītā analīzi. Anlīzē tiek prasīts rakstītāja viedoklis par to vai produktu varēja samazināt, samainīt pret kādu citu vai vispār varēja no tā atteikties.

Lasītājam katru dienu ir jāizpilda ēdienu uzskaites tabula, kurā tiek prasīt tikai ievadīt apēsto un veikt nelielu ierakstītā analīzi.

Reklāma
Reklāma

Kontrētā tabula pēc pāris pildīšanas dienām atstāj uz lietotāju īpašu iespaidu. Cilvēks sāk analizēt produktu pirms izvēles nevis pēc tā apēšanas. Praktiski vienmēr tas noed pie porciju samazināšanas un atteikšanās no nevajadzīgiem naškiem. Dienas nobeigumā ir vēl viena tabula. Tā ir fizisko aktivitāšu uzskaites tabula. Atšķirībā no citām metodēm, mēs piedāvājam lasītājam uzskaitīt arī tādas aktivitātes kā kāpšana pa trepēm, mājas uzkopšana un pastaiga ar suni. Tas viss cilvēkam veicina pozitīvu noskaņu pret fiziskām aktivitātēm un palīdz pārvarēt “neiespējamās misijas” sajūtu, kura bieži vien pārņem tos, kuri mēģina uzsākt aktivitātes trenažieru zālēs vai aerobikas nodarbībās. 

 

Katra darba diena beidzas ar karikatūru, kas veltīta kādam no svarīgākajiem grāmatā iekļautajiem jautājumiem. Šāda pieeja kārtējo reizi palīdz nostiprināt lietotāja apziņā informāciju par pareizu rīcību attiecībā uz svara samazināšanas jautājumiem.

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv