Kāda ir forša mamma? Mīti un patiesība

Mātes dienas festivālā, kas notiks sestdien, 11. maijā, “Hanzas peronā”, gaidāms ne vien koncerts, dāvanas mammām un dažādi pārsteigumi, bet arī Mammu sapulce – sabiedrībā zināmas mammas un speciālisti diskutēs par mītiem, ko var un vajag iespēt sievietei, lai viņu sabiedrībā uzskatītu par labu, foršu mammu. Diskusijā varēs iesaistīties Mātes dienas festivāla apmeklētāji, un tā būs skatāma arī tiešraidē.
Diskusijā varēs iesaistīties Mātes dienas festivāla apmeklētāji, un tā būs skatāma arī tiešraidē.

FOTO: Publicitātes foto

Diskusijā varēs iesaistīties Mātes dienas festivāla apmeklētāji, un tā būs skatāma arī tiešraidē.

“Forša mamma ir laimīga gan iekšiņā, gan āriņā”, “Forša mamma ir tāda, kas nav pārgurusi, nodzīta mamma”, “Katra no mums ar saviem plusiem un mīnusiem”, “Foršai mammai ir “jālido” kā tauriņam, košam, gaišam, starojošam. Un tāda mamma var būt, ja viņu atbalsta un dod privāto, atelpas brīdi sev; ja visi ģimenes locekļi, kas ir spējīgi, palīdz veikt ikdienas pienākumus” – savās pārdomās mammas dalījušās mammu aptaujā*, ko, gaidot Mātes dienu, ik gadu veic vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. 

 

Tikai 34 % mammu pārliecinoši saka: jā, esmu forša mamma!

Uz jautājumu “Vai tu sevi uzskati par labu, foršu mammu?” tikai trešā daļa respondenšu (34 %) atbildējušas ar parliecinošu “jā”. 46 % mammu atbild ar “drīzāk jā nekā nē”. 16 % šaubīgi teic: “Esmu kaut kur pa vidu”, un 3 % aptaujas dalībnieču neuzskata sevi par labu, foršu mammu. 

Mammu sapulcē notiks diskusija par mammu aptaujas datiem un līdz ar tiem aktualizētajām tēmām, piemēram, vai forša mamma izjūt nožēlas brīžus par esošo dzīvi ar bērniem? Vai forša mamma jūtas seksuāli apmierināta un iekārojama? Vai forša mamma iesaistās ģimenes budžeta plānošanā? 

 

Mammu diskusijā varēs iesaistīties arī festivāla apmeklētāji

Mammu sapulcē piedalīsies sabiedrībā zināmas mammas un speciālisti, piemēram, dziedātāja Ieva Kerēvica, stiliste Una Bernatoviča, rakstniece Inga Grencberga, ģimenes psihoterapijas speciāliste Aina Poiša, ginekoloģe un dzemdību speciāliste Dina Ceple, ginekologs Mārtiņš Levenšteins, psiholoģijas doktore Sabīne Bērziņa un citi. Diskusiju vadīs aktieris un tētis Lauris Subatnieks un vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Diskusijā varēs iesaistīties arī Mātes dienas festivāla apmeklētāji, kā arī to varēs skatīties tiešraidē ģimenes portālā www.mammamuntetiem.lv, kā arī portāla “Facebook” lapā, ziņu portālā Jauns.lv un citos medijos. 

Reklāma
Reklāma

 

* Mammu aptauja par to, kādai ir jābūt labai, foršai mammai, tika veikta aprīlī/maijā ģimenes portālā www.mammamuntetiem.lv, un tajā piedalījušās 916 mammas. 

 

Par Mātes dienas festivālu

Mātes dienas festivāls notiks otro gadu, un to organizē ilggadējais Tēva dienas festivāla rīkotājs, vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Mātes dienas festivāls ir radīts, lai pateiktu mammām paldies un sarūpētu svētku dienu īpaši viņām; pasākums un aktivitātes tajā ir bez maksas. Programma ir bagātīga un veidota tā, lai būtu patīkami, priecīgi un aizraujoši dažāda vecuma mammām, tāpēc aicinām pasākumu apmeklēt kopā ar draudzenēm, savu mammu, vīramāti vai citām sev mīļām mammām. Pasākumu atbalsta Labklājības ministrija. Informācijai par Mātes dienas festivālu seko līdzi www.matesdiena.lv 

 

Tiekamies 11. maijā Rīgā, “Hanzas peronā”! Pasākums no plkst. 11.00 līdz 16.00!

Saistītie raksti