Vidzemnieku top ēdiens ir maize, Kurzemē rūgušpiens un asinsdesa. Noskaidroti populārākie ēdieni, ko izvēlas latvietis

Katrā mājsaimniecībā ir gan savas gadiem ilgi koptās ēšanas tradīcijas, gan iemīļotas ēdienu un dzērienu garšas, kuras iedzīvotāji vislabprātāk izvēlas celt galdā svētku laikā un ikdienā. Tuvojoties Latvijas valsts svētkiem, 4. maijā, “Maxima Latvija” ir apkopojusi iedzīvotāju iecienītākās Latvijai tradicionālo produktu izvēles visā Latvijā. TOP 3 iecienītākie produkti ir biezpiena sieriņš šokolādes glazūrā, baltmaize un pasterizēts piens.
Kopējās tendences visā Latvijā ir Rīgas reģionā ražoti piena produkti, Kurzemē cepta maize, Latgales gaļa.

FOTO: Publicitātes foto

Kopējās tendences visā Latvijā ir Rīgas reģionā ražoti piena produkti, Kurzemē cepta maize, Latgales gaļa.

“Baltā galdauta svētki ir kļuvuši par būtisku svinību daļu, godinot Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienu. Sanākt kopā pie viena galda ar ģimeni un draugiem un kopā baudīt latviskas garšas un pašmāju produktus ir lolota tradīcija daudzās ģimenēs. Pēc “Maxima” apkopotajiem datiem visos Latvijas reģionos ļoti iecienīti Latvijas produkti ir piena kategorijas produkti: biezpiena deserti, kā, piemēram, biezpiena sieriņi šokolādes glazūrā, pasterizēts piens, krējums un biezpiens bez piedevām. Vēl iemīļotāko tradicionālo produktu vidū ierindojas maize, īpaši baltmaize. Lai svētkos varētu iegādāties gan šos produktus, gan vēl daudz citus Latvijas zīmolu produktus par izdevīgām cenām, “Maxima Latvija” šonedēļ ir pieejami īpaši piedāvājumi vairāk nekā 400 Latvijā ražotiem produktiem, kas ir vēl papildus vairākiem tūkstošiem preču par samazinātu cenu ik dienu,” stāsta “Maxima Latvija" Komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

 

Rīgā cilvēku iecienītākie produkti ir zivju produkti un melnā šokolāde, savukārt Pierīgā cilvēki ir iecienījuši Latvijā ražotus ekoloģiskus dzērienus, uzkodas un saldumus. Latgales iedzīvotāji ir īsti gaļēdāji un izvēlas cūkgaļu, putnu gaļu un auksto gaļu. Savukārt, Zemgalē un Kurzemē cilvēku iepirkumu grozos ir Latvijas tradicionālie pārtikas produkti kā ceptuvē cepta maize, rūgušpiens, asinsdesas un aknu desas. Vidzemnieku Latvijas garša slēpjas maizē, jo TOP 3 iecienītākie produkti ir pīrāgi ar pildījumu, bagetes un maize.

Reklāma
Reklāma

 

Kopējās tendences visā Latvijā ir Rīgas reģionā ražoti piena produkti, Kurzemē cepta maize, Latgales gaļa, Pierīgā ražoti gaļas izstrādājumi, Vidzemes alus, Zemgales vistu dētas olas, tostarp katra reģionā pircēji atbalsta savus vietējos piena un maizes produkcijas ražotājus. Pirktākais Latvijā ražotais produkts ir biezpiena sieriņš šokolādes glazūrā.

Saistītie raksti