Pēc siltuma rekordiem jāmeklē siltākas drēbes – šonedēļ gaidāms pat sniegs

Darba nedēļas sākums nesīs nokrišņus un pērkona negaisus, informē Latvijas vides, ģeoloģijas un metereoloģijas centrs.
Tuvākajās dienās laikapstākļi būs mainīgi – kļūs vēsāks, vējaināks un nokrišņiem bagātāks, nedēļas pirmajā pusē vietām gaidāms arī pērkona negaiss un sniegs.

FOTO: Shutterstock.com

Tuvākajās dienās laikapstākļi būs mainīgi – kļūs vēsāks, vējaināks un nokrišņiem bagātāks, nedēļas pirmajā pusē vietām gaidāms arī pērkona negaiss un sniegs.

Aizvadītajās Lieldienu brīvdienās Latvijas teritorijā no dienvidiem ieplūda siltā gaisa

 masa, līdz ar to laiks bija patīkami mierīgs, sauss un silts. 31. martā teju visā Latvijā ir piedzīvota vissiltākā marta diena – visaugstāk termometra stabiņš pakāpās Skultē novērojumu stacijā, sasniedzot +22,8° atzīmi un kļūstot arī par jauno marta mēneša siltuma rekordu Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē. Tomēr šis siltums nesaglabāsies ilgi, jo no otrdienas laika apstākļus sāks noteikt vairāku ciklonu darbība, kā arī valsts teritorijā pakāpeniski ieplūdīs aukstāka gaisa masa no ziemeļiem. Laikapstākļi būs mainīgi – kļūs vēsāks, vējaināks un nokrišņiem bagātāks, nedēļas pirmajā pusē vietām gaidāms arī pērkona negaiss un sniegs.

 

Reklāma
Reklāma
  • Otrdien valsts teritorijai pietuvosies jauns aktīvs ciklons no dienvidrietumiem, tādēļ darba nedēļā iesāksies ar nokrišņiem bagātu un vējainu laiku. Debesis virs Latvijas klās mākoņi, vien vietām austrumos tie izklīdīs. Sākot no nakts otrās puses, visā valsts teritorijā palaikam gaidāms lietus. Nakts laikā, pūšot lēnam austrumu puses vējam, atsevišķos rajonos sabiezēs migla un dūmaka, pasliktinot redzamību. Priekšpusdienā, sākot no jūras piekrastes, vējš pakāpeniski iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem un pastiprināsies līdz mērenam, vakarā jūras piekrastē tas būs brāzmains. Laiks vēl būs patīkami silts. Naktī gaiss atdzisīs līdz +7…+12°, ziemeļrietumu rajonos būs vēsāk, tur +3…+7°. Savukārt dienā lielākajā valsts daļā gaiss iesils līdz +13…+18°, siltākam gaisam saglabājoties Latgalē, tur +18…+23°, bet Kurzemē gaisa temperatūra paaugstināsies vien līdz +7…+12°.

 

  • Trešdien ciklona darbība būs jūtama vēl vairāk. Debesis klās mākoņi, kas visā valsts teritorijā nesīs nokrišņus. Naktī gaidāms galvenokārt lietus, slapjš sniegs, kā arī valsts austrumu daļā iespējamas arī stipras pērkona lietusgāzes. Dienā gaidāms arī sniegs, kas vietām austrumu rajonos var izveidot 1-4 cm biezu sniega kārtu. Vējš kļūs stiprāks – tas pūtīs mēreni līdz mēreni stipri no dienvidrietumiem, rietumiem un no nakts otrās puses iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem, piekrastē un valsts dienvidu daļā brāzmās sasniedzot pat līdz 15-19 m/s. Virs Latvijas esošo silto gaisa masu no dienvidiem uz dažām diennaktīm nomainīs aukstā no ziemeļiem  trešdien kā naktī, tā arī dienā gaisa temperatūra pieturēsies +1…+4° robežās.

 

  • Tālākajās dienās arī saglabāsies nokrišņiem bagāts un lielākoties mākoņains laiks, tomēr vējš pakāpeniski pierims uz dažām dienām. Visaukstākā nakts šajā nedēļā būs tieši ceturtdien, kad minimālā gaisa temperatūra visā valsts teritorijā gaidāma 0…+6° robežās. Tomēr no piektdienas pie mums atkal pakāpeniski ieplūdīs siltāka gaisa masa, padarot dienas pavasarīgi siltas. 

Saistītie raksti