Kauņā turpinās 9 gadus vecās Agotas meklēšana, iesaistījušies simtiem brīvprātīgo

Lietuvas policija un milzīgi brīvprātīgo spēki Kauņā arī aizvadītajā naktī intensīvi meklējuši pazudušo meiteni – deviņus gadus veco Agotu. Pagaidām diemžēl bez rezultātiem, taču meklētāji sola nepadoties. "Meklēsim, kamēr atradīsim," saka Lietuvas policija.
Agota izsludināta starptautiskā meklēšanā, tomēr fiziskā meklēšana notiek Kauņā, norāda Lietuvas policija.

FOTO: Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīvs

Agota izsludināta starptautiskā meklēšanā, tomēr fiziskā meklēšana notiek Kauņā, norāda Lietuvas policija.

2014. gadā dzimusī Agota izgāja no mājām svētdienas, 7. janvāra, vakarā un nav atgriezusies. Pēdējā zināmā viņas atrašanās vieta esot kāda autobusu pietura Chemijos ielā Kauņā. Agotas tālruņa signāls pēdējo reizi fiksēts šajā pieturā. Par to, ka Agota pazudusi, policija informēta svētdien plkst.19.30.

 

 

Meklēšanā iesaistījušies apmēram 200 brīvprātīgo. Agotas meklēšana jau otro nakti turpinājusies visas nakts garumā, taču pagaidām bez rezultātiem. "Mēs nezaudējam cerību un turpinām meklēšanu. Paldies brīvprātīgajiem," šorīt soctīklos raksta Lietuvas policijas pārstāvji.

 

 

Meklēšana notiek arī virtuālajā vidē. Sociālajā medijā Facebook aktīvisti izveidojuši īpašu grupu "Agotos paieška" – tā ir publiska, un patlaban grupā ir jau 48,6 tūkstoši biedru. Tajā cilvēki dalās ar dažādām pazušanas versijām un meklēšanas detaļām, kā arī izplata informāciju par pazudušo meiteni svešvalodās un lūdz dalīties, lai tā sasniedz arī cilvēkus ārzemēs – īpaši Polijā un Latvijā, kur, pēc daudzu domām, varētu būt aizvesta pazudusī deviņgadniece.

 

Reklāma
Reklāma

 

Policija pārbauda informāciju, ka Agota esot redzēta kopā ar kādu vīrieti un iespējams, tikusi nolaupīta, kad vīrietis iesēdinājis viņu savā automašīnā, pirmdien pavēstīja policijas pārstāve.

 

Tomēr policija izskata un pārbauda arī citas versijas, starp kurām ir arī nelaimes gadījums, sacīja pārstāve.

 

Brīvprātīgos, kas palīdz meklēt Agotu, koordinē Sarkanais krusts. Tā pārstāve Vītaute Stankevičiene sacīja Lietuvas sabiedriskajai raidorganizācijai LRT, ka brīvprātīgo palīgu skaits sasniedzis 200, taču meklēšanu apgrūtina lielais aukstums.

 

Meklēt pazudušo meiteni policijai palīdz arī Lietuvas zemessardzes – Strēlnieku savienības – biedri.

 

Saistītie raksti