Četru bērnu mamma no Madonas lūdz palīdzību sava jaunākā dēla ārstēšanai

Valteram novembrī apritēja 4 gadi, bet vasarā viņam tika piešķirta invaliditāte. Valters ir jaunākais no četriem bērniem ģimenē, un zēnam nepieciešama īpaša uzmanība un aprūpe, kā arī pastāvīgi līdzekļi terapijas apmaksai. Šobrīd visi ģimenes resursi ir izsmelti, un mamma Diāna ir vērsusies pēc palīdzības.
Mammas lielākais sapnis šobrīd ir, lai Valters varētu saņemt ABA terapiju un kādā jaukā dienā nosauktu viņu par mammu.

FOTO: no personīgā arhīva

Mammas lielākais sapnis šobrīd ir, lai Valters varētu saņemt ABA terapiju un kādā jaukā dienā nosauktu viņu par mammu.

Valteram ir autisms. Tas ir milzīgs slogs un izaicinājums visai ģimenei. Zēnam ir attīstības aizture, viņš nerunā un nespēj pats par sevi parūpēties. Ģimene dzīvo divistabu “hruščovkas” tipa dzīvoklī ar caurstaigājamām istabām. Tajās ir divas divstāvu gultas, viena divguļamā gulta un darba vietas bērniem mājasdarbu pildīšanai. Dzīvokli ģimene īrē, un lielāka dzīvojamā platība viņiem nav pa kabatai, jo īpaši apkures sezonā.
 

 

Tētis strādā celtniecībā un ir gatavs ķerties pie jebkura darba, lai uzturētu ģimeni. Mamma Diāna agrāk strādāja slimnīcā par medmāsu un aprūpētāju. Šobrīd viņa apmeklē asistentu kursus cilvēku ar invaliditāti aprūpē, lai iegūtu papildu sertifikātu.
 

Mammai ir hronisks nogurums, viņa atzīst, ka pārdzīvo smagu krīzes periodu, dzīvojot pastāvīgā spriedzē un baidoties, ka nespēs atrast naudu, lai samaksātu Valteram par terapiju. Speciālisti uzstāj, ka ABA terapija un nodarbības ar logopēdu Valteram ir nepieciešamas regulāri, lai zēns spētu sākt runāt.
 

Sociālais budžets apmaksā tikai 10 logopēda nodarbības gadā. Tomēr, lai sasniegtu rezultātu, zēnam ir regulāri jāapmeklē vismaz divas nodarbības nedēļā.

 

Bērni

Vecākajam dēlam Renāram ir 15 gadi. Savu vārdu viņš ieguvis par godu Renāram Kauperam. Puisis mācās 8. klasē un nodarbojas ar futbolu sporta skolā – viņš grib saistīt savu dzīvi ar sportu un sapņo iestāties sporta akadēmijā.

 

 

11 gadus vecā Anete ir īsta skaistule un liela rokdarbniece. Viņai ļoti patīk zīmēt, gatavot aproces, matu spraudes un rotaslietas. Savukārt pirmklasnieks Aleksis ir mazais filozofs. Šogad Ziemassvētku vecītim viņš pasūtījis grāmatas. Vēl Aleksis ļoti sapņo par suni, taču īres dzīvoklī tas nav iespējams – īpašnieki ir pret.
 

Reklāma
Reklāma

Māmiņas sapnis

Kad mēs Diānai pajautājām, par ko viņa sapņo Ziemassvētku priekšvakarā, viņas acīs sariesās asaras: “Es tikai gribu mazliet atpūsties, taču tas ir neiespējami.” Vienīgā iespēja Diānai kaut nedaudz atvilkt elpu ir pasēdēt vienatnē savā mazītiņajā virtuvē, kad visi devušies gulēt.
 

Mammas lielākais sapnis šobrīd ir, lai Valters varētu saņemt ABA terapiju un kādā jaukā dienā nosauktu viņu par mammu.

 

Visi kopā mēs varam palīdzēt pietuvināt šo dienu! Valtera nākotne šobrīd ir atkarīga no naudas. Diemžēl pašvaldība neapmaksā ABA terapiju bērniem ar autismu, arī valsts atbalsts šobrīd ir pavisam niecīgs, tālu no nepieciešamā apjoma. ABA terapija ir vienīgā efektīvā zinātniskā metode, ar kuras palīdzību iespējams koriģēt traucētos procesus un atvieglot vai novērst diagnozes simptomus.
 


 

Kam nepieciešami līdzekļi

ABA terapijas kurss un nodarbības ar logopēdu Ģimenes centrā “TuTi” Madonā. Izmaksas gadam – 4800 eiro.

Lai palīdzētu Valteram Kļaviņam, projekta “Zaļā lampa” ietvaros ir izsludināta labdarības akcija.
 

Labdarības fonds BeOpen ir atvēris Valteram speciālu ziedojumu kontu:

Labdarības fonds BeOpen
Reģ. nr. 50008218201
Konta nr. LV39 CBBR 1123 2155 00370
Bankas SWIFT kods: CBBRLV22 (BluOr Bank AS)
Mērķis: Zaļā lampa. Palīdzība Valteram Kļaviņam

 

Nekādi procenti vai komisijas maksas no kontā ienākušajiem līdzekļiem netiek ieturēti.

Saistītie raksti