Studentiem būs jāmaksā mazāk par braucienu sabiedriskajā transportā

Rīgas domes Satiksmes komitejas deputāti atbalstīja "Rīgas satiksmes" sabiedriskā transporta mēnešbiļetes cenas samazināšanu studentiem un jautājuma virzīšanu skatīšanai Rīgas domes sēdē.
Ukrainas iedzīvotājiem 100 % braukšanas maksas atvieglojumi būs spēkā līdz 2024. gada 30. jūnijam.

FOTO: Shutterstock.com

Ukrainas iedzīvotājiem 100 % braukšanas maksas atvieglojumi būs spēkā līdz 2024. gada 30. jūnijam.

Grozījumi saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas valstspilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā paredz studentiem atlaidi mēnešbiļetēm palielināt no 50 % uz 60 %.

Līdz ar to studentiem par mēnešbiļeti būtu jāmaksā 12 eiro pašreizējo 15 eiro vietā.

 

Vienlaikus grozījumi saistošajos noteikumos paredz pagarināt Rīgas atbalsta centrā reģistrētajiem Ukrainas iedzīvotājiem 100 % braukšanas maksas atvieglojumu līdz 2024. gada 30. jūnijam.

 

Reklāma
Reklāma

Diskusijas bija arī par iespējām ieviest jaunu produktu, proti, biļetes īsam posmam, piemēram, braucienam pāri tiltam vai dažu pieturu attālumā. "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa norādīja, ka pie esošās transporta sistēmas un infrastruktūras uzņēmums neredz iespējas ieviest šādu produktu, jo tas būtu nesamērīgi dārgi. Jauns informācijas tehnoloģiju risinājums atkarībā no funkcionalitātes var izmaksāt no trīs līdz 13 miljoniem eiro.

 

Jau ziņots, ka pēc Rīgas sabiedriskā transporta biļešu reformas, kas tika īstenota no šī gada janvāra, un ar kuru tika atceltas vienreizējā brauciena biļetes, ieviešot laika biļetes, Studenti prasīja atjaunot vienreizējā brauciena atlaides Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā un savāca parakstus, lai šo ierosinājumu iesniegtu pašvaldībā.

Taču SIA "Rīgas satiksme" pauda, ka nesaskata iemeslu pārskatīt biļešu klāstu un palielināt biļešu skaitu, iekļaujot viena brauciena biļetes atsevišķai pasažieru kategorijai, jo mērķis mainīt pasažieru ieradumus, biežāk izmantojot sabiedrisko transportu, ir sasniegts un braucienu ar mēneša abonementa biļetēm reģistrāciju ir vairāk.

Saistītie raksti