Arī Ukrainas bērnu namos uzrakstītas vēstules Ziemassvētku vecītim! Kļūsti par rūķi, kurš piepilda kāda bērna sapņus

Biedrība "Tavi draugi" labdarības akcijā “Ziemassvētku ekspresis: Latvija – Ukraina” līdz 21. decembrim aicina sarūpēt Ziemassvētku dāvanas bērniem Ukrainas bērnu namos, kas atrodas frontes tuvumā.
Aicina sarūpēt Ziemassvētku dāvanas 408 bērniem Ukrainā.

FOTO: Publicitātes foto

Aicina sarūpēt Ziemassvētku dāvanas 408 bērniem Ukrainā.

Tūkstošiem bērnu Ukrainā karš ir atņēmis gan mājas, gan vecākus. Jau otro gadu, piepildot svētku gaidīšanas laiku ar labestību un rūpēm, biedrība “Tavi draugi” aicina ikvienu kļūt par daļu no akcijas “Ziemassvētku ekspresis: Latvija – Ukraina”, lai līdz 21. decembrim kopīgiem spēkiem sarūpētu Ziemassvētku dāvanas 408 bērniem Ukrainā.

 

"Šogad vēlamies iepriecināt bērnus Čerņigovas apgabalā, pie kuriem jebkāda veida palīdzība nonāk visretāk. Viņi atrodas vistuvāk agresorvalsts robežai un ir pakļauti artilērijas apšaudēm teju katru dienu. 

 

Skolu šie bērni apmeklē reti, jo viņu ikdiena joprojām paiet bumbu patvertnēs. Tie ir bērni, kam karš ir realitāte katru dienu. 

 

"Tavi draugi" brīvprātīgie kopā ar ukraiņu draugiem apkopojuši bērnu vēstules Ziemassvētku vecītim jeb Svētajam Niklasam Ukrainā. Aicinām Latvijas iedzīvotājus pirmssvētku laikā iesaistīties un palīdzēt Ukrainas bērniem sagādāt brīdi svētku prieka," stāsta biedrības "Tavi draugi" pārstāve Beāte Bēvalde.

 

Ukrainas bērnu vēstules ir pieejamas ŠEIT. Ikviens ir aicināts izvēlēties kādu no bērnu vēstulēm, atzīmēt to un sagādāt tās autoram iecerēto dāvanu, kļūstot par viņa Ziemassvētku vecīti. 

 

Jau atzīmētās dāvanas būs redzamas kā rezervētas un tām pieteikties vairākkārt nav iespējams.

 

Reklāma
Reklāma

Sarūpētās dāvanas līdz 21. decembrim var nodot biedrības “Tavi draugi” telpās Rīgā, Ventspils ielā 50, darba dienās no plkst. 10.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00. 

 

Tāpat arī dāvanas var nogādāt akcijas “Ziemassvētku ekspresis: Latvija – Ukraina” pieturvietās: 

  • 14. decembrī – Dobelē, pie galvenās egles, no plkst. 16.00 līdz 19.00, 
  • 18. decembrī – Madonā, pie galvenās egles, no plkst. 16.00 līdz 19.00,
  • 20. decembrī – Rīgā, pie T/C Spice galvenās egles (pie A ieejas), no plkst. 16.00 līdz 19.00, 
  • 21. decembrī – Rīgā, Tallinas ielas kvartālā, pie egles, no plkst. 16.00 līdz 19.00.

 

Ziemassvētku rūķi aicināti sarūpētajām dāvanām pievienot bērna kārtas numuru un veltes iepakot caurspīdīgā iepakojumā vai atvērtos dāvanu maisiņos, lai akcijas rīkotāji var pārliecināties, ka sagādāts viss nepieciešamais.

 

 

Labdarības akcijas laikā iedzīvotāji aicināti sarūpēt ne tikai Ziemassvētku dāvanas bērniem, bet arī ziedot pieaugušajiem un bērniem ziemas periodā tik ļoti nepieciešamās lietas – silto ziemas apģērbu, apavus, segas, spilvenus un guļammaisus, kas cilvēkiem bez apkures un elektrības palikušajās ēkās Ukrainā var glābt dzīvības.

Dāvanas un ziedojumi ar biedrības “Tavi draugi” atbalstu tiks nogādāti kara visvairāk skartajos reģionos.

Saistītie raksti