Brīvprātīgajiem valsts aizsardzības dienestā nodrošinās bezmaksas studijas valsts augstskolās un koledžās

Latvijas pilsoņiem, kas brīvprātīgi pieteikušies valsts aizsardzības dienestā (VAD) un to pabeiguši, un kuri atbilst studiju programmas uzņemšanas noteikumiem, studijas koledžas un bakalaura līmeņa studiju programmās tiks finansētas no valsts budžeta līdzekļiem. To paredz, šodien, 21. novembrī, Ministru kabineta sēdē pieņemtie grozījumi saistībā ar uzņemšanu studiju programmās.
Foto: Zane Bitere/LETA

FOTO: LETA

Foto: Zane Bitere/LETA

Lai pretendētu uz kādu no valsts budžeta finansētajām studiju vietām bez paredzētās konkursa kārtības, VAD brīvprātīgi pabeigušai personai jāreģistrējas studijām valsts augstskolā vai koledžā ne vēlāk kā divu gadu laikā pēc dienesta termiņa beigām un atvaļināšanas rezervē. 

 

Reģistrējoties studijām, iesniegumam jāpievieno izziņa, kas apliecina brīvprātīgu pieteikšanos VAD un atvaļināšanu rezervē, beidzoties dienesta termiņam.

 

Reklāma
Reklāma

No valsts budžeta finansē tās studiju vietas, kurās uzņemtās personas ir sekmīgas, bez akadēmiskajiem parādiem. Šīs prasības neizpildes gadījumā personai tiesības uz valsts finansētu studiju vietu atbilstoši valsts augstskolas vai koledžas iekšējiem noteikumiem var tikt atņemtas. 

 

Persona var atkārtoti pretendēt uz šādu studiju vietu atbilstoši valsts augstskolas vai koledžas iekšējiem normatīvajiem aktiem.

Saistītie raksti