Ārsti tiešsaistes forumā skaidros, kā ar zēniem runāt par veselību

Latvijas Urologu asociācijas rīkotajā forumā nākamnedēļ ārsti skaidros arī to, kāpēc svarīgi jau no mazotnes iemācīt puišus nepamest sevi novārtā un doties veikt savlaicīgas veselības pārbaudes.
Ir būtiski, lai vecāki būtu informēti par to, kā pareizi runāt ar bērniem, īpaši zēniem, par savu veselību.

FOTO: Shutterstock.com

Ir būtiski, lai vecāki būtu informēti par to, kā pareizi runāt ar bērniem, īpaši zēniem, par savu veselību.

Ja man kas sāp, esmu dzīvs

Mūsdienās daudzi vīrieši savu veselību nereti joprojām pārmet novārtā, sakot – iet pie ārsta ir vājuma pazīme un, ja man kas sāp, esmu dzīvs. Tādēļ vīriešiem onkoloģiskas saslimšanas tiek atklātas ielaistākās stadijās nekā sievietēm, norāda foruma “Vīrieti, dzīvo!” rīkotāji. Tas notiks otrdien, 21. novembrī, no 12 līdz 14 un trešdien, 22. novembrī, no 14 līdz 16. 

 

Divu dienu programmā vairāk nekā 20 vadošie veselības aprūpes speciālisti runās par dažādiem vīriešu veselības tematiem, tai skaitā priekšdziedzera jeb prostatas vēža diagnostiku un ārstēšanu, vīriešu neauglību, vēžu iedzimtību, vīriešu reproduktīvo veselību

 

Tiešraidi varēs skatīties kanālā “TV4”, kā arī portālā “Sportacentrs.lv” un Latvijas Urologu asociācijas “Facebook” profilā. Tās laikā ikvienam būs iespēja anonīmi uzdot speciālistiem sev saistošos jautājumus.

 

 

Kas būs programmā?

Reklāma
Reklāma

Daudzi vīrieši izvēlas ignorēt diagnozi “prostatas vēzis” un veikt savlaicīgas veselības pārbaudes, jo satraucas no ārstēšanas un tās blakusparādībām. Tiešraidē urologi Pēteris Vaganovs, Kārlis Pētersons un Reinis Riekstiņš skaidros, kādēļ prostatas vēzis mūsdienās tiek uzskatīts par hronisku saslimšanu un 30% vīriešu nav jāārstē. Vien jāveic regulāras pārbaudes un vizītes pie ārsta, lai pārraudzītu tā attīstību. 

 

Ir būtiski, lai vecāki būtu informēti par to, kā pareizi runāt ar bērniem, īpaši zēniem, par savu veselību, sevis pasargāšanu no dažādiem nelaimes gadījumiem un liekas pārgalvības, kā arī – jau no mazotnes iemācīt puišus nepamest sevi novārtā un doties veikt savlaicīgas veselības pārbaudes. Kā to panākt un kādas pārbaudes nepieciešamas, skaidros urologi un zēnu tēvi – Klims Leoņenko un Jānis Auziņš. Savukārt pediatre, bērnu infektoloģe Dace Gardovska vairāk iedziļināsies, kad “sākas” vīriešu veselība un kādēļ svarīgi pievērst uzmanību pat vissmalkākajām veselības detaļām. 

 

Uzziņai

Papildus informāciju par notikumu var atrast Latvijas Urologu asociācijas “Facebook” lapā.

 

Saistītie raksti