Vienreizējais bērna piedzimšanas pabalsts pašvaldībās svārstās no 100 līdz 720 eiro. APKOPOJUMS

Bērna piedzimšanas vienreizējais pabalsts Latvijas pašvaldībās ir atšķirīgs – summu starpība ir pat vairāku simtu apmērā!
Latvijā zemākais vienreizējais bērna piedzimšanas pabalsta apmērs ir 100 eiro – tādu izmaksā vien Jelgavā, Ogrē, Ādažos un Kuldīgā.

FOTO: Shutterstock.com

Latvijā zemākais vienreizējais bērna piedzimšanas pabalsta apmērs ir 100 eiro – tādu izmaksā vien Jelgavā, Ogrē, Ādažos un Kuldīgā.

Kopumā vienreizējais 1. bērna piedzimšanas pabalsts ir vienāds ar katra nākamā bērna piedzimšanas pabalstu, proti, pabalsta apmērs parasti ir tāds pats, neatkarīgi, vai ģimenē piedzimst pirmais, otrais vai nākamie bērni. 

 

Vērojams, ka Latvijā zemākais vienreizējais bērna piedzimšanas pabalsta apmērs ir 100 eiro – tādu izmaksā vien Jelgavā, Ogrē, Ādažos un Kuldīgā (Ādažos un Kuldīgā 200 eiro izmaksā, ja pašvaldībā deklarējušies abi vecāki). 

Augstāko pabalstu izmaksā Rēzeknē – 720 eiro apmērā, taču pie nosacījuma, ja pašvaldībā deklarējušies abi bērna vecāki. 

 

Zemākais vienreizējais bērna piedzimšanas pabalsts – 100 eiro

  • Neatkarīgi no tā, vai pašvaldībā deklarējušies abi vai viens vecāks, 100 eiro vienreizēju bērna piedzimšanas pabalstu izmaksā Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā, Jelgavas novada pašvaldībā un Ogres novada pašvaldībā.
  • Neatkarīgi no tā, vai pašvaldībā deklarējušies abi vai viens vecāks, 150 eiro vienreizēju bērna piedzimšanas pabalstu izmaksā Limbažu novada pašvaldībā.
  • Ja pašvaldībā deklarējies tikai viens no vecākiem, arī Ādažu un Kuldīgas novada pašvaldībās izmaksā tikai 100 eiro – ja deklarējušies abi vecāki, tad 200 eiro.
  • 125 eiro mazu pabalstu, ja pašvaldībā deklarējies tikai viens no vecākiem, izmaksā Preiļu novada pašvaldībā. Ja deklarējušies abi vecāki, tad pabalsta summa ir divreiz lielāka – 250 eiro. 
  • Tāpat pabalsta apmērs tikai 150 eiro apmērā atkarībā no vecāku deklarēšanās ir noteikts Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādē "Ventspils domes administrācija" (ja deklarējušies abi vecāki, pabalsts ir 300 eiro) un Saulkrastu novada pašvaldībā  (ja deklarējušies abi vecāki, pabalsts ir 300 eiro). 
  • 200 eiro pabalstu viena vecāka deklarēšanās gadījumā nesasniedz arī Siguldas novada pašvaldībā – tur tas ir tikai 175 eiro apmērā (ja deklarējušies abi vecāki, pabalsts ir 350 eiro). 

 

Reklāma
Reklāma

Visbiežāk izvēlētais vienreizējais bērna piedzimšanas pabalsts pašvaldībās – no 200 līdz 300 eiro

  • Neatkarīgi no tā, vai pašvaldībā deklarējušies abi vai viens vecāks, 200 eiro vienreizēju bērna piedzimšanas pabalstu izmaksā Bauskas novada administrācija, Dobeles novada pašvaldība, Cēsu novada pašvaldība, Saldus novada pašvaldība, Tukuma novada pašvaldība, Līvanu novada pašvaldība un Valmieras novada pašvaldība.
  • Neatkarīgi no tā, vai pašvaldībā deklarējušies abi vai viens vecāks, 250 eiro vienreizēju bērna piedzimšanas pabalstu izmaksā Aizkraukles novada un Alūksnes novada pašvaldībā (Alūksnē 248 eiro apmērā).
  • Neatkarīgi no tā, vai pašvaldībā deklarējušies abi vai viens vecāks, 300 eiro vienreizēju bērna piedzimšanas pabalstu izmaksā Jēkabpils novada pašvaldībā, Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijā, Madonas novada pašvaldībā, Ropažu novada pašvaldībā, Augšdaugavas novada pašvaldībā, Ķekavas novada pašvaldībā un Balvu novada pašvaldībā.
  • Ja pašvaldībā deklarējies tikai viens no vecākiem, Smiltenes un Mārupes novada pašvaldībās izmaksā 200 eiro – ja deklarējušies abi, tad 400 eiro.
  • Ja pašvaldībā deklarējies tikai viens no vecākiem, Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā izmaksā 250 eiro – ja deklarējušies abi, tad 500 eiro.
  • Ja pašvaldībā deklarējies tikai viens no vecākiem, Olaines novada pašvaldībā izmaksā 300 eiro – ja deklarējušies abi, tad 400 eiro.

 

Visaugstākie pabalsti svārstās no 450 līdz 720 eiro

  • Ja pašvaldībā deklarējies tikai viens no vecākiem, Rēzeknes novada pašvaldībā izmaksā 360 eiro – ja deklarējušies abi, tad 720 eiro.
  • Neatkarīgi no tā, vai pašvaldībā deklarējušies abi vai viens vecāks, 450 eiro vienreizēju bērna piedzimšanas pabalstu izmaksā Krāslavas novada pašvaldībā.
  • Neatkarīgi no tā, vai pašvaldībā deklarējušies abi vai viens vecāks, 500 eiro vienreizēju bērna piedzimšanas pabalstu izmaksā Jūrmalas valstspilsētas administrācijā, Daugavpils pilsētas pašvaldībā, Ludzas novada pašvaldībā un Dienvidkurzemes novada pašvaldībā.
  • Neatkarīgi no tā, vai pašvaldībā deklarējušies abi vai viens vecāks, 620 eiro vienreizēju bērna piedzimšanas pabalstu izmaksā Gulbenes novada pašvaldībā.

 

Informāciju par to, kāds atbalsts ģimenēm katrā pašvaldībā ir pieejams, var uzzināt vietnē www.vietnegimenei.lv. Šajā vietnē informāciju par vienreizējo bērna piedzimšanas pabalsta apmēru nav sniegusi Rīgas valstspilsētas pašvaldība un Talsu novada pašvaldība.

Saistītie raksti