Atvaļinājumu grafiks vai darbinieka iesniegums ir pamats atvaļinājuma piešķiršanai?

"Vai ir obligāti jāraksta atvaļinājuma iesniegums? Piemēram: skaitot darba algu, es redzu grafikā, ka darbinieks bija atvaļinājumā, bet iesnieguma nav. Vai es varu saskaitīt algu, ņemot vērā informāciju no mēneša darba grafika, vai man jāpieprasa atvaļinājuma iesniegums no darbinieka?" portālam LVportals.lv jautā Nadežda.
Visa pamatā ir abu pušu paraksti.

FOTO: Shutterstock.com

Visa pamatā ir abu pušu paraksti.

Darbinieka ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršana notiek katru gadu noteiktā laikā saskaņā ar darbinieka un darba devēja vienošanos vai atvaļinājumu grafiku.

 

Tas nozīmē, ka ir jābūt abu pušu ar parakstiem apstiprinātam vai nu grafikam ar visu uzņēmuma darbinieku atvaļinājuma periodiem, vai katra darbinieka individuāli parakstītam iesniegumam darba devējam, ko ar savu parakstu akceptē arī darba devējs.

 

Grafiks vai darbinieka iesniegums ir pamats darba devēja rīkojumam par atvaļinājuma piešķiršanu darbiniekam, ko saņem arī grāmatvedība, lai veiktu atvaļinājuma naudas aprēķinu. 

 

Reklāma
Reklāma

Faktiski nostrādātā darba laika uzskaites grafiku, kurā ir norādītas darbinieku nostrādātās dienas un stundas, kā arī prombūtne (atvaļinājums, slimība u. c.), grāmatvedībai iesniedz mēneša beigās.

 

Avots: LVportals.lv, Zaida Kalniņa

Saistītie raksti