Laiks kravāt somas, aut kājas un doties ceļā! Sākas pieteikšanās "Mana jūra" ekspedīcijai

Lai pievērstu uzmanību jūru piesārņojošo atkritumu problēmai, šogad jūlijā atkal risināsies kampaņas "Mana jūra" ekspedīcija. Tajā var piedalīties ikviens, kam vien ir tāda vēlme.
Ekspedīcijas laikā līdztekus ierastajiem izpētes darbiem par jūru piesārņojošajiem atkritumiem būs iespēja arī izzināt pieraksti un jūru citās aktivitātēs.

FOTO: Publicitātes foto

Ekspedīcijas laikā līdztekus ierastajiem izpētes darbiem par jūru piesārņojošajiem atkritumiem būs iespēja arī izzināt pieraksti un jūru citās aktivitātēs.

Šogad iesim pretējā virzienā – no Ainažiem uz Nidu, informē organizatori. Pievienoties ekspedīcijas aktivitātēm aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs. Katram ir iespēja izvēlēties posmu, kas atbilst paša interesēm, vēlmēm un iespējām. 

Ceļu no Ainažiem plānots sākt 12. jūlijā, bet Nidā piestāt 9. augustā. Lai pieteiktos dalībai ekspedīcijā, reģistrēties iespējams šeit.

''Dienas, kas pavadītas ekspedīcijā, tās dalībniekiem katru gadu ir viens no vasaras spilgtākajiem piedzīvojumiem,'' stāsta “Zaļās ekspedīcijas” vadītāja Agate Albekeite.

Ekspedīcijas laikā paredzētas arī papildu aktivitātes, tiekoties ar dabas ekspertiem, zinātniekiem un aktīvistiem. Ar piedzīvojumu par ASV šķēršošanu ar kājām, ejot pa “Pacific Crest Trail”, dalīsies Maija Krasts. Savukārt viens no pieredzējušākajiem dabas pētniekiem Latvijā, zoologs Vilnis Skuja, iepazīstinās ar dzīvnieku pasauli Kaltenes apkārtnē. 

Reklāma
Reklāma

Par pārējām aktivitātēm un lektoriem varēs uzzināt sekojot līdzi “Facebook” lapai Mana jūra.

Kampaņas “Mana jūra” kalendārais grafiks aplūkojams šeit.

Saistītie raksti