Saistībā ar sievietes un viņas dēla nāvi pēc iekrišanas jūrā izmeklē bērna slepkavības versiju

Saistībā ar 36 gadus vecās Polijas pilsones un viņas septiņus gadus vecā dēliņa nāvi pēc iekrišanas Baltijas jūrā no prāmja “Stena Spirit” pašlaik policija izmeklē bērna slepkavības un mātes pašnāvības mēģinājuma versiju.
Pēc iekrišanas Baltijas jūras ūdeņos gāja bojā septiņus gadus vecs bērns un viņa māte.

FOTO: Shutterstock.com

Pēc iekrišanas Baltijas jūras ūdeņos gāja bojā septiņus gadus vecs bērns un viņa māte.

“Pašlaik notikušais ir kvalificēts kā izmeklēšana bērna slepkavības un mātes pašnāvības mēģinājuma lietā,” paziņoja Polijas Gdaņskas apgabala prokuratūras pārstāve Gražina Vavriņuka.

Sākotnēji tika ziņots, ka no prāmja “Stena Spirit” Baltijas jūras ūdeņos iekritis septiņus gadus vecs bērns, bet viņa māte, cenšoties bērnu izglābt, ielēca viņam līdzi ūdenī. Tomēr no kuģa gūtie videoieraksti nesakrīt ar šādu versiju, tagad norāda “Stena Line” pārstāve Agneška Zembžicka.

Ledainajā ūdenī māte pavadīja 59 minūtes, bet dēliņš — 66 minūtes. 

Kaut gan abus izdevās izvilkt no ūdens un ar helikopteru nogādāt slimnīcā, viņu dzīvību glābt neizdevās. 

Reklāma
Reklāma

“Stena Line” pārstāvis Stefans Elfstrēms paziņoja, ka uz prāmja tika sacelta trauksme, kad atrada šīm personām piederošas mantas, bet viņi paši bija pazuduši. Pēc novērošanas kameru pārbaudes tika uzsākta viņu meklēšana ūdenī.

Zviedrijas Ūdensceļu dienesta ziņojums liecina, ka notikuma laikā bija mobilizēti ievērojami resursi, tostarp helikopteri un NATO kuģi.

Prāmis brauca no Zviedrijas Karlskronas uz Polijas Gdiņu. Tajā atradās 310 pasažieri.

Saistītie raksti