LIZDA: skolotāji joprojām ir gatavi gājienam un streikam

Pašlaik saņemtie dokumenti nedod garantiju, ka pedagogu prasības varētu tikt izpildītas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.
LIZDA padome nolēmusi 24. aprīlī rīkot protesta akciju, kā arī sākt trīs dienu visas Latvijas pedagogu streiku. 
(Foto: Zane Bitere/LETA)

FOTO: LETA

LIZDA padome nolēmusi 24. aprīlī rīkot protesta akciju, kā arī sākt trīs dienu visas Latvijas pedagogu streiku. (Foto: Zane Bitere/LETA)

Viņa akcentēja, ka informāciju esot saņēmuši piektdien vēlu vakarā, taču saņemtie dokumenti nedod garantiju par streika vienošanās izpildi un nepieciešamajiem grozījumiem Minustru kabineta noteikumos.

 

Vanaga norādīja, ka politiķi streiku joprojām var novērst, pieņemot attiecīgos grozījumus. 

 

Viņa atgādināja, ka skolotāji joprojām ir gatavi gājienam un streikam.

 

"Apvienotais saraksts" (AS) šodien valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē aicinās apspriest iespējamos risinājumus pedagogu streika novēršanai. Pirms tam politiķi tiksies arī ar LIZDA.

 

Reklāma
Reklāma

Kā ziņots, LIZDA padome nolēmusi 24. aprīlī rīkot protesta akciju, kā arī sākt trīs dienu visas Latvijas pedagogu streiku. Streiks gan varētu nenotikt, ja politiķi atkal pēdējā brīdī piedāvās kādus risinājumus, jo šādā gadījumā zustu tiesiskais pamats streika rīkošanai.

 

Tikmēr Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) piektdien ar izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu (JV) un Finanšu ministrijas pārstāvjiem pārrunājis pedagogu atalgojuma jautājumus, un panākta vienošanās par atalgojuma grafiku turpmākajiem trim gadiem, aģentūrai LETA pavēstīja premjera birojā.

 

Pirmdien solīta arī Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvju tikšanās ar LIZDA, lai informētu par ministriju sagatavoto piedāvājumu algu grafikam.

 

Avots: jauns.lv

Saistītie raksti