Dodies uz "Dabas māju" Liepājā un iepazīsti zemūdens pasauli!

Iejusties zivs ādā un peldēt kā asarim pa Liepājas ezera dzīlēm – to tagad var izbaudīt "Dabas mājā".
Dabas māja Liepājā atrodas ezera krastā.

FOTO: Publicitātes foto

Dabas māja Liepājā atrodas ezera krastā.

Sadarbojoties ar māksliniekiem un Liepājas Universitāti, “Dabas mājā” radītas divas iespaidīgas instalācijas – "Zemūdens pasaules izpēte" un "Kaleidoskops". Tie ir divi jaunākie eksponāti, kas pieejami Zinātnes un izglītības inovāciju centra koprades telpā "Dabas māja".

Zemūdens pasaules izpēte apmeklētājiem ar virtuālās realitātes palīdzību sniedz iespēju ielūkoties Liepājas ezerā. Virtuālās realitātes speciālisti Patriks Boržā un Kaspars Lēvalds izstrādāja piecus spēles laukumus, bet multimediju dizaina speciālists Uldis Hasners radīja Liepājas ezera eksosistēmai atbilstošu 3D vizuālo vidi. 

Spēle liek iejusties asara ādā. 

“Es pats neesmu niris, tas bija izaicinājums, lai izstrādātu šo vidi, zemūdens pasaule nav mūsu dabiskā vide,” atzīst K. Lēvalds.

Reklāma
Reklāma

Vizuāli iespaidīgs ir arī Latvijas dabas gadalaiku "Kaleidoskops", kas ir pirmais objekts, ko var ieraudzīt Liepājas "Dabas mājā". Atliek vien pavērt skatu augšup, un tur acīm paveras brīnumaini Latvijas dabas skati visos gadalaikos. Instalācijai "Kaleidoskops" saturu radījis Liepājas Universitātes lektors un audiovizuālās mākslas speciālists Pēteris Riekstiņš sadarbībā ar "Dabas mājas" komandu.

"Dabas mājā" redzami arī atkritumi, kas izsmelti no ezera dzīlēm, tiek rādīts viss, kas peld zem un virs ūdens. Tas ir lielisks galamērķis, kur doties skolēnu pavasara brīvlaikā!

Vairāk lasi portālā lsm.lv.

Saistītie raksti