Zināmi autoceļi, uz kuriem ar meteostaciju kamerām tiks fiksēti satiksmes noteikumu pārkāpumi

No šodienas Valsts policija ar speciāli pielāgotām autoceļu meteostaciju kamerām, neapturot transportlīdzekli, var fiksēt vairākus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus.
Autovadītājiem jārēķinās, ka turpmāk viņu rīcību uz ceļa uzraudzīs ne tikai fotoradari.

FOTO: Shutterstock.com

Autovadītājiem jārēķinās, ka turpmāk viņu rīcību uz ceļa uzraudzīs ne tikai fotoradari.

Kādus pārkāpumus fiksēs kameras?

Šobrīd ar šiem tehniskajiem līdzekļiem kontrolēs to, vai ir veikta autoceļu lietošanas nodevas maksa jeb iegādāta vinjete, tiem transportlīdzekļiem, kuriem tas nepieciešams. Tāpat šiem transportlīdzekļiem var tikt pārbaudīts, vai ir iegādāta OCTA un veikta tehniskās apskate, informē Valsts policijas pārstāve Līna Bagdone.

Sākotnēji pārkāpumu kontrole un fiksēšana notiks šādās vietās uz valsts galvenajiem autoceļiem:

  • uz autoceļa Rīga (Skulte) – Liepāja (A9), 13,3.km;
  • uz autoceļa A4 Rīgas apvedceļš (Baltezers – Saulkalne), 7,8.km;
  • uz autoceļa Tīnūži — Koknese (P80), 13,4.km;
  • uz autoceļa Rīga–Jelgava–Lietuvas robeža (Meitene) (A8), 23.km.

 

Kas ir vinjete un kam tā jāmaksā?

Autoceļu lietošanas nodeva jeb vinjete ir maksa par Latvijas galveno un reģionālo autoceļu izmantošanu. Tā ieviesta, lai veicinātu ceļu uzturēšanu un attīstību, kā arī videi draudzīgāku transportlīdzekļu izmantošanu, skaidro valsts akciju sabiedrība “Latvijas Valsts ceļi”. 

Reklāma
Reklāma

Nodevu maksā par valsts galveno un reģionālo autoceļu posmu lietošanu ar kravas transportlīdzekļiem, kuru pilna masa ir lielāka par 3000 kilogramiem, un kravas transportlīdzekļiem un to sastāviem, kuru pilna masa ir lielāka par 3500 kilogramiem.

 

Kāds ir sods?

Ceļa posmi, par kuru lietošanu jāmaksā nodeva, noteikti Autoceļu lietošanas nodevas likuma 1. pielikumā “Valsts galveno un reģionālo autoceļu posmi, par kuru lietošanu maksājama nodeva”.

Ja vinjete nav samaksāta, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa īpašniekam, turētājam vai pārvadātājam no 100 līdz 200 naudas soda vienībām. Tas nozīmē, ka naudas soda apmērs par šo pārkāpumu var sasniegt 1000 eiro.

Saistītie raksti