Aizdegoties televizoram, dzīvību izglābj dūmu detektors un kaimiņi

Sarkandaugavā kāds pusmūža vecuma vīrietis cieta ugunsgrēkā, kas izcēlās no televizora – ierīce uzsprāga īssavienojuma dēļ, un liesmas pārmetās arī uz citiem viegli uzliesmojošiem priekšmetiem. Vīrieti izglāba ugunsdzēsēji, pateicoties kaimiņu un dūmu detektora ātrajai reakcijai, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.
Negadījums notika ap deviņiem vakarā, kad televizors pēkšņi uzsprāga. Sadūmojumu uztvēra dūmu detektors un brīdināja apkārtējos.

FOTO: Shutterstock.com

Negadījums notika ap deviņiem vakarā, kad televizors pēkšņi uzsprāga. Sadūmojumu uztvēra dūmu detektors un brīdināja apkārtējos.

Negadījums notika ap deviņiem vakarā, kad televizors pēkšņi uzsprāga. Sadūmojumu uztvēra dūmu detektors un brīdināja apkārtējos, ka steigšus jāzvana operatīvajiem dienestiem.

 

No ēkas evakuējās kopā pieci cilvēki. Tikmēr vīrieša dzīvoklī liesmas no degošā televizora pārmetās uz blakus sadzīves mantām, ugunsgrēkam sasniedzot vairāku kvadrātmetru platību. Mitekļa saimnieks bija apdraudēts un paspēja saindēties ar degšanas produktiem.

 

Vīrietis tika nodots neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādei. Citi cilvēki vai mājdzīvnieki ugunsgrēkā necieta.

Reklāma
Reklāma

 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests iepriekš “Mammamuntetiem.lv” pauda, ka ugunsgrēkos bojā gājušos cilvēkus glābēji nereti atrod gultā. Tas nozīmē, ka cilvēki ir gulējuši un miegā nav pamanījuši ugunsgrēka izcelšanos. Taču izglābties palīdz dūmu detektors, kas ar skaļu skaņas signālu brīdina pat par neliela sadūmojuma izveidošanos, pamodina mājokļa iemītniekus, dodot iespēju izkļūt no bīstamās vides. Kā šajā gadījumā. 

 

Visu ziņu par notikušo lasi ŠEIT:

Saistītie raksti