Mainīs atteikumu kārtību ēdināšanai Rīgas izglītības iestādēs

Ceturtdien, 24. novembrī, Rīgas domes atbildīgās komitejas deputāti lēma mainīt kārtību, kas nosaka, kā vecākiem jāinformē ēdinātāji par bērna neierašanos izglītības iestādē, pagarinot atteikuma pieteikšanas laiku, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Rīta Panorāma".
Plānots, ka atteikumu varēs pieteikt līdz tekošās dienas agram rītam.

FOTO: Shutterstock.com

Plānots, ka atteikumu varēs pieteikt līdz tekošās dienas agram rītam.

Pašreizējā kārtība paredz, ka atteikums par bērna ēdināšanu ir jāpiesaka līdz iepriekšējā dienas vakaram, pulksten 21.00, lai netiktu pieskaitīta pusdienu maksa. Iepriekš par šo termiņu saņemti iebildumi no vecākiem, norādot, ka ne vienmēr to, ka bērns neapmeklēs mācību iestādi, var zināt jau iepriekšējā vakarā, jo bērni mēdz saslimt pa nakti.

 

Komiteja ir lēmusi pagarināt šo atteikuma pieteikšanas laiku līdz tekošās dienas rīta pulksten 7.00. 

 

Reklāma
Reklāma

Lēmuma projekts vēl ir jāapstiprina Rīgas domes sēdē, kas ir plānota 30. novembrī. Jaunā kārtība varētu stāties spēkā no decembra.

 

Mammamuntetiem.lv jau ziņoja, ka vecākiem Rīgā no 1. oktobra ir ieviests līdzmaksājums par skolēnu un bērnudārznieku pusdienām sakarā ar pieaugošajām preču un pakalpojumu cenām. Lai visiem atslogotu mācību gada sākumu, kas saistīts ar dažādiem jauninājumiem, 2022. gada septembrī skolēniem Rīgā tiks saglabātas brīvpusdienas, kas tiek apmaksātas tāpat kā līdz šim no valsts un pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Saistītie raksti