Pasaules iedzīvotāju skaits sasniedz vēsturisku slieksni

Šodien, 15.novembrī, pasaules iedzīvotāju skaits sasniedz 8 miljardus, vēstīts Pasaules iedzīvotāju dienā publicētajā ANO ziņojumā “World Population Prospects 2022”.
Latvijā iedzīvotāju skaits ir samazinājies, liecina statistika.

FOTO: Shutterstock.com

Latvijā iedzīvotāju skaits ir samazinājies, liecina statistika.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterrešs norāda, ka ziņa par Zemes astoņmiljardā iedzīvotāja piedzimšanu ir "iespēja svinēt mūsu daudzveidību, apzināties mūsu kopīgo cilvēcību un apbrīnot sasniegumus veselības jomā, kas ir pagarinājuši mūža ilgumu un ievērojami samazinājuši māmiņu un bērnu mirstību”. 

 

Tiek prognozēts, ka līdz 2080. gadam pasaules iedzīvotāju skaits sasniegs maksimumu – aptuveni 10,4 miljardus cilvēku. Prognozes arī liecina, ka Indija 2023. gadā iedzīvotāju skaitā ziņā apsteigs Ķīnu.


Vairāk nekā puse no prognozētā pasaules iedzīvotāju skaita pieauguma līdz 2050. gadam būs koncentrēta atsevišķās valstīs: Kongo Demokrātiskajā Republikā, Ēģiptē, Etiopijā, Indijā, Nigērijā, Pakistānā, Pakistānā, Filipīnās un Tanzānijas Apvienotajā Republikā. Paredzams, ka Subsahāras Āfrikas valstis nodrošinās vairāk nekā pusi no gaidāmā pieauguma līdz 2050. gadam.

Reklāma
Reklāma

 

Mūsu valsts Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2022. gada 1. janvārī Latvijā dzīvoja 1 875 757 iedzīvotāju, un tas ir par 17,5 tūkstošiem mazāk nekā pērn.

Saistītie raksti