Uzdāvini ekskursiju bērniem ar invaliditāti un bāreņiem uz interaktīvo telpu “Neredzamā Pasaule”

Pateicoties interaktīvās telpas “Neredzamā Pasaule” izveidotajai labdarības akcijai “Uzdāvini ekskursiju bērniem” ir dota iespēja gan bērniem ar veselības traucējumiem, gan jauniešiem no bērnu nama apmeklēt interaktīvo telpu doties “Ekskursijā tumsā” bez maksas.
Ekskursija tumsā ļauj piedzīvot to, kā ikdienā jūtas cilvēki ar redzes traucējumiem.

FOTO: Publicitātes foto

Ekskursija tumsā ļauj piedzīvot to, kā ikdienā jūtas cilvēki ar redzes traucējumiem.

Latvijā ir aptuveni 600 bāreņu un vairāk nekā 8000 bērnu ar invaliditāti. Tādiem bērniem vairāk par pārējiem ir nepieciešama aprūpe, papildus uzmanība, pozitīvas emocijas un jauni iespaidi, uzskata telpas “Neredzamā pasaule” pārstāvji. Organizācijas mērķis līdz 2022. gada beigām ir novadīt 50 bezmaksas ekskursijas bērniem.

 

Ekskursiju tumsā jau apmeklējuši bērni no:

  • Rīgas jauniešu centra “Imanta”,
  • Vaivaru pamatskolas,
  • Valsts sociālās aprūpes centra “Teika”.

 

Atsauksmes no Valsts sociālās aprūpes centra “Teika” pedagoģes Santas:

“Valsts sociālās aprūpes centra "Teika" bērni un audzinātāja izsaka lielu paldies par doto iespēju apmeklēt jūsu muzeju, turklāt bez maksas. Visiem ļoti patika. Tā bija vienreizēja iespēja izjust, kā dzīvo līdzcilvēki. Tā bija jauka sevis un savu sajūtu iepazīšana.

Meitenes pēc apmeklējuma satraucās par to, kā nepareiza vai tīša rīcība ietekmētu neredzīga cilvēka dzīvi. Cik svarīgi ir nejokoties un palīdzēt no sirds. Puiši teica, ka ir bailīgi. Domāju, nespēja izsacīt domas, ka tās bija nebijušas sajūtas. Zīmējumā puiša atpazītais magnetafons tumšajā viesistabā.”

Reklāma
Reklāma

 

 

Ekskursija tumsā sniegs bērniem daudz pozitīvas emocijas un iespaidus, kas viņiem tik ļoti pietrūkst viņu ikdienā. Ekskursija tumsā palīdzēs bērniem saprast un izjust, kas ir tolerance un empātija, viņiem parādīsies motivācija neļauties grūtībām - to visu bērni ieraudzīs neredzīgo gidu piemērā.

 

Vairāk informācijas par akciju šeit.

Saistītie raksti