SPA viesnīcā noslīkst trīs gadus veca meitenīte

Nedēļas nogalē traģēdija notikusi SPA viesnīcā Lietuvas pilsētā Anīkščos – tur noslīkusi trīs gadus veca meitene. Pēc policijas darbinieku teiktā, bērns nelaimes brīdī bijis kopā ar saviem vecākiem.
Ir uzsākta pirmstiesas izmeklēšana un visi notikušā apstākļi noskaidrosies izmeklēšanas gaitā.

FOTO: Shutterstock.com

Ir uzsākta pirmstiesas izmeklēšana un visi notikušā apstākļi noskaidrosies izmeklēšanas gaitā.

Par traģisko incidentu informēja Utenas novada policija. Pēc provizoriskiem datiem, negadījums noticis sestdien, 5. oktobrī, ap pulksten 11.30 Anīkšču viesnīcā "Vilnius SPA Anykščiai", kas ir populāra izklaižu vieta ģimenēm ar bērniem.

Policija sākusi pirmstiesas izmeklēšanu, lai noskaidrotu bērna nāves cēloni.

 

"Notikuma brīdī meitene bija kopā ar vecākiem. Meitene tika reanimēta uz vietas, pēc neatliekamās palīdzības mediķu ierašanās viņa tika nogādāta Anīkšču rajona pašvaldības slimnīcā, kur plkst. 12.45. tika konstatēta meitenes nāve,” LRT radio apstiprināja Utenas novada policijas komisariāta pārstāve Asta Šuminiene.

Pēc Šuminienes teiktā, šobrīd "ir grūti atbildēt uz visiem jautājumiem", "ir uzsākta pirmstiesas izmeklēšana un visi notikušā apstākļi noskaidrosies izmeklēšanas gaitā".

 

Reģionālais ziņu portāls Anyksta.lt vēsta, ka runājis ar traģiski bojāgājušās meitenes tuviniekiem. Kā ziņo portāls, noslīkušās meitenes ģimene ir no Ignalinas rajona, audzinājusi trīs bērnus, strādā Viļņā. Noslīkusī meitenīte dzimusi 2019. gadā, šā gada oktobrī viņai palika trīs gadi. Ģimenē aug arī divi puikas.

 

Kā portālam pastāstīja noslīkušās meitenes radiniece, 

Reklāma
Reklāma

māte stāvējusi tikai dažus metrus no burbuļvannas un dzirdējusi, ka viens no dēliem sāk kliegt, ka neredz māsu. Kā vēsta portāls, māte nekavējoties metusies pie burbuļvannas, taču meitene tajā nebija redzama. 

Kā stāstīja tuvinieki, noslīkusī meitenīte laiku pavadījusi bez peldrīkiem un, iespējams, krītot burbuļvannā, sasitusi galvu. Pēc  Anyksta.lt rīcībā esošās informācijas, SPA darbinieki tobrīd negadījuma vietā neatradās. Meiteni no burbuļvannas izvilka viņas māte. Ieraugot, ka viņas bērns vairs nav dzīvs, māte noģība.

Kā vēsta portāls, noslīkušās meitenes radiniece aktualizē jautājumu, cik ilgā laikā ātrā medicīniskā palīdzība ieradās "SPA Vilnius Anykščiai". Šāds jautājums radies, jo 

oktobrī Anīkščos notikusi vēl cita traģēdija, kas piesaistīja plašu sabiedrības uzmanību, – neatliekamās palīdzības mediķi kavējās ar ierašanos, kad vajadzēja sniegt palīdzību kādam spēles laikā samaņu zaudējušam basketbolistam, kurš vēlāk mira. 

Bojāgājušās meitenītes radiniece bijusi pārsteigta, ka Anīkščos, kur ir vairākas izklaides vietas, nav dežurējošas ātrās palīdzības brigādes, kas sniegtu palīdzību atpūtniekiem.

 

Anīkšči atrodas Lietuvas ziemeļaustrumos, netālu no Latvijas robežas. Skaistā pilsētiņa ir slavena ar savām atpūtas vietām, no kuriem pazīstamākais ir unikālais tūrisma objekts – pastaiga virs koku galotnēm.

Saistītie raksti