Āgenskalna tirgū 23. oktobrī norisināsies Ābolsvētki

23. oktobrī plkst. 10.00-16.00 Āgenskalna tirgū tiks atzīmēti Ābolsvētki! Tirgotāji no visas Latvijas būs atveduši visdažādākās ābolu šķirnes, rudenīgo augli varēs nogaršot svaigi spiestās sulās, plātsmaizēs, kūkās, pudiņos, salātos un sāļajos ēdienos. Īpašie viesi būs Dobeles dārzkopības institūts, kas kopā ar zinātniekiem sarūpēs izglītojošas un radošas darbnīcas lieliem un maziem, cienās ar ābolu biezeņa saldējumu, kā arī aicinās apskatīt 50 ābolu šķirņu izstādi.
Šajā svētdienā pasākums ābolu mīļotājiem – Ābolsvētki Āgenskalna tirgū!

FOTO: Publicitātes foto

Šajā svētdienā pasākums ābolu mīļotājiem – Ābolsvētki Āgenskalna tirgū!

Šajā dienā tirgū sastapsim ābolu audzētāju un aktieri Gati Gāgu ar "Gāgas āboliem" un sertificēto agronomu, augļkopi un selekcionāru Eglonu Brūnu, kurš selekcionē vairāk nekā 500 ābolu šķirnes. Pie "Valmiermuižas" varēs nobaudīt karsto ābolu dzērienu no Valmieras rajona āboliem, kā arī lejamo dabīgi raudzēto Tālavas ābolu sidru par īpašu cenu. Ikvienam būs unikāla iespēja nogaršot burkānu un ceriņu saldējumu, kas gatavots no ābolu biezeņa, kā arī iegādāties ābolu plātsmaizi, ābolkūkas un sāļos ēdienus. 

2. stāva kafejnīcas būs sarūpējušas vēl nebijušus ēdienus ar āboliem un bāri aicinās malkot sildošus dzērienus. 

Tirgū viesosies Dobeles dārzkopības institūts ar izstādi, kurā varēs apskatīt 50 ābolu šķirnes un institūta zinātnieki sniegs konsultācijas augļu koku audzēšanā! Tirgus jaunākajiem apmeklētājiem būs iespēja radoši darboties un uzzināt daudz ko jaunu par āboliem, spēlējot galda spēles, zīmējot, pildot izzinošus uzdevumus un piedaloties atrakcijās.

Reklāma
Reklāma

Visas dienas garumā skanēs Radio Skonto sarūpētā izlase ar iemīļotām dziesmām tirgus un svētku noskaņās!

 

Ieeja bez maksas.