Neatļautā vietā šķērsojot ielu, pusaudzi notriec automašīna

Šķērsojot ielu neatļautā vietā, kādu 14 gadus vecu zēnu notrieca automašīna, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".
Pēc palīdzības sniegšanas notikuma vietā puisis nogādāts ārstniecības iestādē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pēc palīdzības sniegšanas notikuma vietā puisis nogādāts ārstniecības iestādē.

Kāds 14 gadus vecs pusaudzis, izkāpjot no trolejbusa Malnavas ielas pieturā, Ķengaragā, izlēma šķērsot brauktuvi pa īsāku ceļu, nevis doties uz pārsimt metru attālāko gājēju pāreju. 
“Trolejbuss piebrauca, un puisis skrēja pāri ceļam. Priekšā trolejbusam. Sieviete tikmēr apbrauca trolejbusu, bet viņa jau neredzēja,” atklāj kāds notikuma aculiecinieks. 

 

“Hyundai” markas automašīnas vadītāja nepaspēja nobremzēt, un pusaudzis spēcīgi atsitās pret transportlīdzekļa vējstiklu, to sadauzot. 

Mediķi cietušajam konstatēja politraumu, kas ir vairāku ķermeņa daļu nopietni ievainojumi. Pēc palīdzības sniegšanas notikuma vietā puisis nogādāts ārstniecības iestādē.

 

Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Mārtiņš Mālmeistars atgādina par nerakstītu likumu, ka transporta vadītājam jāsamazina ātrums pie gājēju pārejām un sabiedriskā transporta pieturām, bet gājēji nedrīkst šķērsot ielu autobusam pa priekšu.

Reklāma
Reklāma

Tāpat viņš atklāj, ka 

 

gadu gaitā bijuši vairāki centieni skolu mācību programmā ieviest jaunu priekšmetu, kurā tiktu padziļināti stāstīts par ceļu satiksmes drošību, 

 

taču Izglītības un zinātnes ministrija pagaidām projektu neplāno apstiprināt. 

Saistītie raksti