"Bez Tabu": iesprūstot tualetes durvīm skolā, pirmklasnieks izlec pa trešā stāva logu

Daudzi Rīgas Franču liceja skolēnu vecāki ir neizpratnē, vai 10. oktobrī notikušais negadījums, kad pirmās klases skolēns izlēca pa trešā stāva tualetes logu, tiks izmeklēts, vēsta TV3 raidījums “Bez Tabu”.
Zēnam slimnīcā jāārstējas vairākus mēnešus.

FOTO: Shutterstock.com

Zēnam slimnīcā jāārstējas vairākus mēnešus.

“Vēlējāmies noskaidrot, vai netiek plānotas dienesta pārbaudes par Rīgas Franču licejā notikušo negadījumu, kad pa 3. stāva tualetes logu bija spiests izlēkt 1. klases skolnieks, jo durvis, kuras regulāri iesprūst (un par to zina visi), nebija iespējams atvērt? Vai vismaz uz dienesta pārbaudes laiku nebūtu nepieciešams no pienākumiem atstādināt direktori, vietnieku saimnieciskajos jautājumos?” raidījumam “Bez Tabu” pauž vecāki. 

 

E-klasē saņemtā informācija liecina, ka tualetes telpā atradās divi bērni. 

 

Pirmais skolēns, nevarot atvērt durvis, izlēmis izlēkt pa logu, savukārt otrs sagaidījis, kamēr izdevies pievērst gaitenī esošo cilvēku uzmanību. 

 

Šobrīd tualetes telpā esot noņemti logiem rokturi, zina teikt pie mācību iestādes sastaptie vecāki. 

 

Reklāma
Reklāma

Cietušā bērna māte nespēj aptvert, kā šāda situācija varējusi rasties mācību stundu laikā! Tāpat viņa uzskata, ka vecāki būtu pelnījuši vairāk skolas vadības paskaidrojumu un uzmanības par formālo ziņu e-klasē: "Dēlam šobrīd slimnīcā jāārstējas vairākus mēnešus. Ir skaidrs, ka bija aizkritušas durvis, un, kā man teica klases audzinātāja, tās durvis bija aizkritušas arī dažas dienas iepriekš, un arī bija iesprūduši bērni. Tas, ka dēlam nepatīk slēgtas telpas, to es zinu. Izrādījās, ka skolā ir bijusi drošības apmācība, kur teikts, ka ugunsgrēka gadījumā, ja esi iesprūdis un netiec nekur, ir jālec ārā pa logu. Ne mans bērns vienīgais to bija tā sapratis.”

 

Šobrīd lietu izmeklē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Veselības inspekcija, Valsts Izglītības kvalitātes dienests un Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija. 

 

Visu sižetu skaties ŠEIT.

Saistītie raksti