...bērnu istabā uz galda stāvēja dzirkstošā vīna pudele! Ķengaragā no mātes nošķir divus bērnus

Svētdien, 18. septembrī, pulksten 14.50 Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu, ka Ķengaragā kādā daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī māte atrodas alkohola reibumā nepilngadīgu bērnu klātbūtnē.
Attēlam ilustratīva nozīme.

FOTO: Shutterstock.com

Attēlam ilustratīva nozīme.

Ierodoties notikuma vietā un vairākkārt klauvējot pie durvīm, kārtības sargiem durvis neviens neatvēra, kā arī aiz durvīm bija pilnīgs klusums.

Pēc neilga laika policisti kāpņu telpā sastapa 9 gadus vecu zēnu un 18 gadus vecu jaunieti, kuri skaidroja, ka dzīvojot dzīvoklī, uz kuru saņemts izsaukums. Jauniete apgalvoja, ka netiekot dzīvoklī, jo esot sastrīdējusies ar māti, kura atrodas miteklī.

 

Tā kā policistiem bija aizdomas par to, ka dzīvoklī varētu pastāvēt apdraudējums bērnam, uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, kuri, izmantojot trepes, iekāpa dzīvoklī caur balkonu un atvēra mitekļa durvis no iekšpuses. 

 

Ieejot dzīvoklī, policijas darbinieki sastapa bērnu māti, kurai blakus sēdēja vēl viens 9 gadus vecs bērns. Atbildot uz jautājumu, kāpēc neviens neatvēra dzīvokļa durvis, sieviete teica, ka bērnu vecmamma cenšas atņemt viņai bērnus un viņa pazīstot juristu, kurš esot ieteicis šādos gadījumos nevērt tās vaļā.

Notikuma vietā ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde, kura apskatīja bērnus un secināja, ka hospitalizācija nav nepieciešama.

 

Aprunājoties ar bērnu māti, viņa skaidroja, ka nesaskaņas izcēlušās vecākās meitas dēļ, jo viņai esot apnicis aprūpēt 80 gadus veco vecmammu.

 

Reklāma
Reklāma

Savukārt, veicot individuālas pārrunas ar bērniem, viens no sievietes dēliem, skaidroja, ka baidās no mātes tagadējā vīrieša, jo iepriekšējais mātes vīrietis esot viņu fiziski ietekmējis. Savukārt otrs dēls apgalvoja, ka viss esot kārtībā un neviens viņam neesot darījis pāri.

 

Dzīvoklī valdīja sadzīviska nekārtība, gaisā bija jūtama cigarešu dūmu smaka un bērnu istabā uz galda stāvēja dzirkstošā vīna pudele.

Lai pārliecinātos par to, vai bērnu māte ir spējīga turpināt bērnu aprūpi, sievietei tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, kas uzrādīja 1,85 promiles.

 

Ņemot vērā apstākļus, tika sastādīti divi lēmumi par bērna šķiršanu no ģimenes, tādēļ abi nepilngadīgie bērni nogādāti krīzes centrā.

 

Policija uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Tāpat informācija nodota sociālajam dienestam un Rīgas bāriņtiesai.

Saistītie raksti