Skolēni no daudzbērnu ģimenes mācās Rīgā, bet deklarēti citviet. Vai saglabāsies brīvpusdienas?

Mēdz būt situācijas, ka bērni mācās vienā pašvaldībā, bet dzīvo citā pašvaldībā. Tagad, kad bezmaksas ēdināšana Rīgas pašvaldības mācību iestādēs būs tikai noteiktu sociālo grupu izglītojamiem, ir aktuāls jautājums – vai tiem daudzbēnru ģimeņu skolēniem, kas ir deklarēti citviet, arī tiks saglabātas brīvpusdienas?
Lai oktobrī, kad Rīgā stāsties spējā vecāku līdzmaksājums par skolēnu un bērnudārznieku ēdināšanu, nebūt nepatīkamu pārpratumu, ieteicams pārbaudīt savu sociālo statusu Rīgas domes Labklājības departamentā.

FOTO: Shutterstock.com

Lai oktobrī, kad Rīgā stāsties spējā vecāku līdzmaksājums par skolēnu un bērnudārznieku ēdināšanu, nebūt nepatīkamu pārpratumu, ieteicams pārbaudīt savu sociālo statusu Rīgas domes Labklājības departamentā.

“Esam daudzbērnu ģimene, kas nedzīvo Rīgā, bet visi mūsu bērni mācās Rīgas skolā. Vai bērni varēs turpināt saņemt brīvpusdienas, kad par ēdināšanu Rīgas skolā būs jāmaksā?” raksta kāds Mammamuntetiem.lv lasītājs.

 

Mammamuntetiem.lv atbildi vaicāja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītājai Ivetai Ratinīkai.

 

“Ja bērns ir deklarēts ārpus Rīgas un mācās Rīgas skolas 1.-4. klasē, tad ēdināšanu pilnā apmērā apmaksā valsts un pašvaldība. Deklarācija Rīgas pašvaldībā ir svarīga, lai iegūtu trūcīgā, maznodrošinātā un/vai ģimenes atbalsta statusu. Ja bērns ir invalīds vai bārenis, tad deklarācija Rīgas pašvaldībā nav svarīga,” skaidro Ratinīka.

 

Par daudzbērnu ģimenēm viņa stāsta, ka Rīgas pašvaldība ir izveidojusi Ģimeņu atbalsta reģistru, kurā no 2018. gada 1. maija var reģistrēties Rīgas pilsētas pašvaldībā dzīvesvietu deklarējušās daudzbērnu ģimenes. Tieši ar reģistra palīdzību informācija par daudzbērnu ģimenēm tiks nodota informācijas sistēmām, lai piešķirtu brīvpusdienas.

 

  • Svarīgi!
Reklāma
Reklāma

Lai oktobrī, kad Rīgā stāsties spēkā vecāku līdzmaksājums par skolēnu un bērnudārznieku ēdināšanu, nebūt nepatīkamu pārpratumu, ieteicams pārbaudīt savu sociālo statusu Rīgas domes Labklājības departamentā.

 

Kur meklēt Rīgas Ģimeņu atbalsta reģistru

Reģistrs atrodams Rīgas pašvaldības pakalpojumu portālā www.eriga.lv sadaļā E-pakalpojumi privātpersonām/ Daudzbērnu ģimeņu reģistrs. Iedzīvotāju ērtībām ieviestais e-pakalpojums ir ērts rīks, lai reģistrētos un augšupielādētu nepieciešamās dokumentu datnes. Reģistrējoties ir svarīgi sekot līdzi prasītajai informācijai un korekti soli pa solim to aizpildīt. Lai reģistrētos reģistrā ir jāapliecina, ka piekrīt savu un savu nepilngadīgo bērnu personas datu apstrādei e-pakalpojuma vajadzībām.

 

Informāciju par iespējām reģistrēties daudzbērnu ģimeņu reģistrā un Rīgas pašvaldības sniegto atbalstu daudzbērnu ģimenēm var saņemt zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

 

Jau ziņots, ka vecākiem Rīgā turpmāk tiks ieviests līdzmaksājums par skolēnu un bērnudārznieku pusdienām sakarā ar pieaugošajām preču un pakalpojumu cenām. Lai visiem atslogotu mācību gada sākumu, kas saistīts ar dažādiem jauninājumiem, 2022. gada septembrī skolēniem Rīgā tiks saglabātas brīvpusdienas, kas tiek apmaksātas tāpat kā līdz šim no valsts un pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Saistītie raksti