Liepājā nošautā sieviete ir divu bērnu māmiņa; zināmas detaļas par asiņaino notikumu

Liepājas Ezerkrastā, Mirdzas Ķempes ielā, armijas virsnieks otrdienā, 12. jūlijā, nošāvis savu sievu, bet pēc tam pats sev padarījis galu, liecina neoficiālā informācija. Nedaudz virs 30 gadiem veco sievieti sašāvis Latvijas armijas virsnieks un viņa drīz vien slimnīcā mirusi. Kad policijas bataljons ielauzās dzīvoklī, kurā bija iebarikādējies vīrietis, tika konstatēta arī viņa nāve. Dramatiskos notikumus dzirdēja plašā apkārtnē.
Sieviete izlēkusi pa logu, bet no augšas uz viņu vairākkārt šāvis Nacionālo Bruņoto spēku virsnieks.

FOTO: Aculiecinieka foto

Sieviete izlēkusi pa logu, bet no augšas uz viņu vairākkārt šāvis Nacionālo Bruņoto spēku virsnieks.

„Sieviete izlēkusi pa logu, bet no augšas uz viņu vairākkārt šāvis Nacionālo Bruņoto spēku virsnieks. Notikuma vietā ieradās daudz policistu ar iespaidīgiem ieročiem. Rajons tika apjozts. Likumsargi devās uz dzīvokli, kurā bija iespējamais šāvējs, kas esot ieslēdzies. Durvis uzlauztas,” raksta portāls Liepajniekiem.lv. Sieviete esot izlēkusi pa trešā stāva logu.

 

Šausmīga aina

Infoliepaja.lv raksta: „12. jūlijā ap pulksten 21.00, pēc aculiecinieku stāstītā, bija dzirdami skaļi būkšķi, ko varēja saklausīt pat Liepājas ezera tuvumā. Tiem atskanot, pa logiem sāka skatīties ziņkārīgi cilvēki, notiekošo skrēja raudzīties arī pusaudži.

 

Acu priekšā pavērās šausmīga aina – pagalmā, puķu dobē pie daudzstāvu ēkas, gulēja sieviete. No brūces krūškurvja zonā plūda asinis, kājas bija ir zilas. Tika izsaukta policija, kas izsauca papildspēkus un specvienību. Pēc aculiecinieku stāstītā, ieradās vairākas ātrās palīdzības mašīnas. Kamēr viena brigāde uz slimnīcu aizveda vēl pie dzīvības esošo sievieti, citi dežurēja pie ēkas ieejas”.

 

Bēg no trešā stāva

Traģēdija notika Mirdzas Ķempes ielā 14 – kādā padomju laikā celtā piecstāvu daudzdzīvokļu ēkā, raksta liepājniekiem.lv. Dienu pēc drāmas uz betona un zālienā pie nama redzami vairāki sakaltuši sarkanīgi traipi, iespējams, asinis.

Otrdienas vakarā notikusī traģēdija satriekusi apkaimes iedzīvotājus, taču sastaptie ļaudis vai nu nerunīgi, vai arī neko daudz no redzējuši. ”Policija mums neļāva stāvēt pie logiem un uz lodžijām, sūtīja iekšā. Šāvieni gan bija ļoti labi dzirdami,” sacījusi sieviete no blakus esošā deviņstāvu nama.

 

Arī viņas vīrs dzirdējis blīkšķus, iedomājies, ka varbūt pa logu kaut kas izmests uz betona: ”Uz balkona pīpēju, bet neko nemanīju. Pēc minūtēm piecpadsmit atbrauca policija. Pa logu tikai redzēju, ka sieviete gulēja”.

 

Arī kāds jauns vīrietis tikai dzirdējis piecus šāvienus ap pusdesmitiem vakarā: „Pirmā atbrauca neatliekamā palīdzība, visu norobežoja un dzina cilvēkus projām. Daudz ziņkārīgo nebija, taču pagalmā iebrauca mašīnas cilvēki gribēja fotografēt un skatīties, kas te noticis. Policija ieradās nedaudz vēlāk, uzlika vēl vairāk norobežojumu”.

 

Reklāma
Reklāma

Par bāreņiem kļūst divi bērni

Liepājā ātri izplatījās baumas, ka saistībā ar šo traģēdiju esot trešais upuris. Tomēr policija citus cietušos vai upurus neapstiprina. Ģimenes konflikta rezultātā gāja bojā divas personas, pauž policija.

 

”Tādas lietas te nekad nav bijušas, bet dzeršanas pie Mirdzas Ķempes 14 pagalma pusē gan notiek bieži. No veikala „Gauja” visi nāk šeit. Te jau ir ar viņiem karots, arī ar policiju, bet nekas nelīdz. Tas ir ļoti nepatīkami, kad vakaros dzer, kaujas un dzied,” liepajniekiem.lv atklājis kāds vietējais iedzīvotājs. Bet tā vietējie esot noslēgti un neielaižas sarunās par otrdienas vakarā notikušo drāmu.

 

Liepājas bāriņtiesas priekšsēdētāja Taiga Ziemele pavēstījusi, ka bāriņtiesas atbalsts pēc notikušā nav nepieciešams, jo no Valsts policijas saņemta informācija, ka 

 

bojāgājušās sievietes divi bērni ir drošībā un aprūpēti pie radiniekiem.

Liepājas policijas pārstāve Madara Šeršņova skaidro, ka bērni nelaimes brīdī nav bijuši dzīvoklī.

 

Policija, speciālais bataljons, ātrā palīdzība

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos pastāstīja: „12. jūlijā pulksten 20.49 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Mirdzas Ķempes ielā kādā daudzdzīvokļu nama kāpņutelpā vīrietis dauzās gar dzīvokļa durvīm un, iespējams, notiek ģimenes konflikts. Uz notikuma vietu tika nosūtīta policijas ekipāža, pēc piecām minūtēm, proti 20.54 policijā tika saņemts zvans par to, ka tajā pašā adresē dzirdami šāvieni.

Kamēr pirmā ekipāža bija ceļā, nekavējoties tika piesaistīts Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljons, kurš bāzējas tepat, Liepājā. Likumsargi ieradās notikuma vietā un pagalmā atrada sievieti, kura gulējā zālājā. Notikuma vietā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests sniedza sievietei neatliekamo medicīnisko palīdzību un nogādāja sievieti ārstniecības iestādē.

 

Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona amatpersonas veica dzīvokļa durvju uzlaušanu un atrada tajā vīrieti, kuram bija miesas bojājumi, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests konstatēja vīrieša nāvi. Vakar tika saņemta arī  informācija no medicīnas iestādes, ka sieviete slimnīcā mirusi.

Policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas - noziegumi pret personas veselību. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju nesniedzam”.

 

Karavīra identitāti neatklāj

Savukārt Nacionālo Bruņoto spēku komandiera preses virsniece Sandra Brāle apstiprinājusi, ka notikumā iesaistīts karavīrs un notikums norisinājies no dienesta brīvajā laikā. Notikumā dienesta ierocis nav pielietots. Par cik notikušais nav saistīts ar dienestu un ir ārpus dienesta pienākumu izpildes laika, tad plašāku informāciju par karavīra profesionālo darbību NBS nesniegšot.

Saistītie raksti