Izlaidums Harkivā: absolventi dejo valsi, bet no skolas pāri palikušas vien drupas

Līdz ar citām Eiropas valstīm arī Ukrainā šīs vasaras sākums daudziem skolēniem ir izlaidumu laiks. Tomēr viņiem šajā svinīgajā dienā prieka sajūtas aizēno bēdas par ciešanām, ko sagādā Krievijas īstenotais iebrukums un okupantu nežēlība.
Absolventi dejo skolas drupu priekšā. (Foto: Ekrānuzņēmums)

FOTO: Publicitātes foto

Absolventi dejo skolas drupu priekšā. (Foto: Ekrānuzņēmums)

Sociālajos tīklos izplatītajā video redzams, kā Harkivas 134. skolas absolventi dejo valsi skolas drupu priekšā. Aiz viņiem sardzē stāv Ukrainas karavīri.

 

 

Kā norāda Ukrainas mediji, šajā skolā kara pirmajās dienās notika sīvas cīņas starp krievu okupantiem un Ukrainas aizstāvjiem. 27. februārī skolas telpās iebruka ap 30 okupantu, kurus vēlāk neitralizēja Ukrainas bruņotie spēki.

 

Diemžēl krievu uzbrukumā pamatīgi cieta skolas ēka, no kuras nu pāri palikušas tikai drupas.

Reklāma
Reklāma

Zināms, ka šobrīd Harkivas apgabalā Krievijas karaspēks sācis veidot nocietinājumus, bet aktīva karadarbība nenotiek.

 

"Šobrīd krievi reģionā mainījuši savu taktiku... Tās ir pastāvīgas apšaudes, tā ir mūsu karaspēka turēšana pastāvīgā spriedzē un mūsu apakšvienību piesaistītšana. Bet Harkivas apgabalā ir vairākas vietas, kur mūsu karavīri sasnieguši robežu ar Krieviju," sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Oleksandrs Motuzjaņiks.


Krievijas karaspēks nemazina spriedzi reģionā tikai tāpēc, lai Ukrainas Bruņoto spēku vienības no turienes netiktu pārvietotas uz citiem virzieniem un dara visu, lai nepieļautu Ukrainas armijas pretuzbrukumu, skaidroja amatpersona.

 

Harkivas apgabalā iebrucēji pamatā uzbrūk nevis bruņoto spēku pozīcijām, bet mierīgajām apdzīvotajām vietām, norādīja Motuzjaņiks.