Latvijas iedzīvotāji un uzņēmumi saziedojuši 10 miljonus eiro Ukrainas atbalstam

Kopš Krievijas agresīvā iebrukuma Ukrainā pagājuši vairāk nekā 2 mēneši, šajā laikā Latvijas iedzīvotāji un uzņēmumi saziedojuši 10,2 miljonus eiro. Ziedot.lv jau par 9,8 miljoniem eiro sniedzis tiešu palīdzību Ukrainas cilvēkiem.
Ziedot.lv portālā no 5. maija iespējama ziedot arī iniciatīvai “Uzņēmēji mieram”, kas līdz šim jau snieguši būtisku atbalstu Ukrainai.

FOTO: Shutterstock.com

Ziedot.lv portālā no 5. maija iespējama ziedot arī iniciatīvai “Uzņēmēji mieram”, kas līdz šim jau snieguši būtisku atbalstu Ukrainai.

Ziedojumi tiek izlietoti praktiskas palīdzības sniegšanai Ukrainas cilvēkiem. Palīdzības nodošana tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Republikas Aizsardzības un Ārlietu ministrijām, Latvijas vēstniecību Ukrainā un Latvijas Goda pilsoņu Ukrainā atbalstu, Ukrainas vēstniecību Latvijā un iniciatīvu “Uzņēmēji mieram”, kā arī Ukrainas labdarības organizācijām.

  • 1 688 064,31 eiro apmērā sniegts atbalsts ar medicīnas precēm un medikamentiem Ukrainas slimnīcām, teritoriālās aizsardzības vienībām. Par ziedojumiem iegādāti taktiskie žņaugi, medicīniskās aptieciņas, recepšu un bezrecepšu medikamenti, brūču apkopšanas līdzekļi, specifiski ķirurģijas diegi, nozīmīgas iekārtas jaundzimušo bērnu nodaļai un ķirurģijas nodaļām, ātrās palīdzības mašīnas un citas lietas;
  • 2 403 634,63 eiro apmērā nosūtītas vairāk kā 50 humānās palīdzības kravas ar pārtikas precēm kā maize, konservi, makaroni, rieksti, ātrās pagatavošanas putras, bietes u.c., higiēnas preces un saimniecības preces kā autiņbiksītes, zobu pastas, Latvijā ražotas ziepes, veļas pulveri, ģeneratori, lielā izmēra termosi ēdienam un daudzas citas nepieciešamas lietas. Sadarbībā ar LR vēstniecību Ukrainā un Latvijas Goda pilsoņiem, palīdzība nosūtīta 21 no 24 Ukrainas apgabaliem, lai palīdzību saņemtu karā cietušie Ukrainas iedzīvotāji;
  • 4 594 776,89 eiro apmērā sniegts atbalsts Ukrainas teritoriālās aizsardzības vienībām, armijai un Nacionālajai gvardei. Par ziedojumiem iegādātas teritoriālās aizsardzības preces kā kvadrikopteri, džipi, motorzāģi, rācijas, nakts redzamības iekārtas, bruņuvestes, bruņuķiveres, taktiskais apģērbs un speciālais ēdiens, degviela un Latvijā ražoti droni, ģeneratori un pielāgoti kvadracikli;
  • 1 146 794,23 eiro sniegts atbalsts Ukrainas bēgļiem Latvijā. Sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām Ukrainas bēgļiem izsniegtas dāvanu kartes 50 eiro apmērā, lai varētu iegādāties pirmās nepieciešamības preces kā pārtiku, medikamentus, sadarbībā ar Rīgas Bēgļu centru izsniegtas 5500 siltas zupas porcijas. Tāpat, Ukrainas bēgļu ģimenēm sniegts praktisks atbalsts ar medikamentu apmaksu, zobārstniecības pakalpojumu apmaksu, datoru un planšetes nodrošinājumu skolēniem.

 

Pateicamies ikvienam Latvijas iedzīvotājam un uzņēmumam par ziedojumiem, kas bijuši gan ar naudas ziedojumu, gan ar praktisko palīdzību, piemēram, nodrošinātas loģistikas centra telpas, pārtika, medikamenti, portatīvie lādētāji-akumulatori, speciālais apģērbs, apavi utt. 

Reklāma
Reklāma

Par ziedojumiem tiek iegādātas preces, kuras nevar saņemt kā ziedojumus.

Palīdzība Ukrainai būs nepieciešama ilgstoši, īpaši lielā apjomā pēc karadarbības beigām infrastruktūras atjaunošanā, medicīniskajai palīdzībai un daudzām citām lietām. 
Ziedot.lv portālā no 5. maija iespējama ziedot arī iniciatīvai “Uzņēmēji mieram”, kas līdz šim jau snieguši būtisku atbalstu Ukrainai. Aicinām privātpersonas un uzņēmumus atbalstīt iniciatīvu ziedot.lv/mieram.

Saistītie raksti